SCHAERBEEK "˜YUMURTA BAYRAMI'NDA BÜYÜK COŞKU VARDI

~~Schaerbeek belediyesince her yıl geleneksel olarak düzenlenen "˜Yumurta Bayramı' Schaerbeek belediye başkan yardımcısı Sait Köse'nin himayesinde binlerce Schaerbeekli'nin katılımıyla gerçekleşti.

~~Schaerbeek belediyesince her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Yumurta Bayramı’ Schaerbeek belediye başkan yardımcısı Sait Köse’nin himayesinde binlerce Schaerbeekli’nin katılımıyla gerçekleşti.

Josaphat parkında gerçekleştirilen bayramda, özellikle çocuklar kurulan oyun parkurlarında ve eğitim alanlarında gönüllerince eğlendi. Palyaçoların çocuklar için yaptığı balon şovlar görülmeye değerdi. Yüz boyama ve oyun stantlarına büyük ilgi vardı. Bu stantların önünde büyük kuyruklar oluştu. Havanın güzel oluşu sebebiyle binlerce aile çocuklarıyla hoş bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

Miniklerin gönüllerince dans ettiği etkinlikte, Schaerbeek’in sembolü olan eşek üzerindeki heybelerde bulunan yumurta biçimindeki çikolataları başkan yardımcısı Sait Köse, tüm çocuk ve ailelere takdim etti.

Etkinliğin son saatlerine doğru belediye başkanı Bernard Clerfayt’ın da katıldığı etkinlik geç saatlere kadar dolu dolu geçti.

Başkan yardımcısı Sait Köse ‘Belçika Aydın Haber’e yaptığı açıklamada “Belediye olarak bu yumurta bayramını her yıl geleneksel olarak kutluyoruz. Amacımız baharın ilk günlerinde aileleri ve özellikle çocukları eğlenceli bir günde buluşturmaktır. Bu anlamda bu yılda bu etkinliği düzenledik. Gördüğünüz gibi havanın güzel oluşuyla da binlerce Schaerbeek’li ve diğer civar mahallelerden bu etkinliğimize büyük ilgi var.

Bildiğiniz gibi Eşek belediyemizin sembollerindendir. Biz de yumurta biçimli çikolataları eşeğimize yükleyerek, gelen konuklarımız ve çocuklarımıza takdim ediyoruz. Önceleri bu çikolatalar bazı ağaçların altına konulurdu. Ancak parktaki bazı hayvanların bunları kirlettiği veya kemirdiği görüldü. Sağlık açısından sorun yaratabileceği için bundan vazgeçildi. Bizde bu şekilde çocuklarımıza ikram ediyoruz.

Bugün burada gerçekten bir bayram havası var. Belediyemiz sınırlarında yaşayan çeşitli ulus ve kültürlere sahip vatandaşlarımız bir arada güzel bir gün geçirmekteler. Buda bizi son derece memnun etmekte. Bu etkinlikte emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

www.belcikaaydinhaber.com