Topakev Şiir ve Edebiyat Akşamı

Topakev Şiir ve Edebiyat Akşamı

Kısa adı Türkseunie olan Belçika Türk Dernekleri Birliği üye derneklerinden Topakev ve Konya Derwish dernekleri tarafından Şiir ve Edebiyat akşamı düzenleniyor.

Anadolu Kültürünün Avrupa'da gelecek kuşaklara taşınmasında kültürel faaliyetleri ile 2011 yılından bu tarafa Brüksel'de çeşitli kültürel ve sosyal etkinlikleri ile dikkatleri çeken Topakev Media asbl Brüksel'de 13 Mayıs 2017 Pazar günü Belçika'da yaşayan şairlerimizden Nerkız Şahin, Sibel Kaliman,Hakiki Kabakçı, Kamil Sayın ve Abdil Göktekin'in katılımı ile Şiir ve Edebiyat akşamı düzenliyor.

Şiir ve Edebiyat akşamında Nerkız Şahin ve Sibel Kaliman Flamanca ve Türkçe Şiirlerini seslendirken, Kamil Sayın, tasavvufi şiirlerini Türkçe ilahi modunda Kudüm ile okuyacak. Hiciv şiirlerinin usta kalemi Hakiki Kabakçı Belçika'daki Türklerin yaşamlarından kesitleri, Şaiir Abdil Göktekin ise gurbet ve sıla özlemi şiirlerini seslendirecek.

Konya Derwish dernegi tarafından sunulacak Semazen gösterisi ise gönüllere manevi huzur verecek.

Şiir ve Edebiyat Akşamı'na girişler ücretsiz olup, katılacak tüm vatandaşlarımızın etkinlik sayfamızdam katılımlarını teyit etmeleirni rica ederiz.
 Etkinlik Sayfamız: https://www.facebook.com/events/632142437124632/

Şiir ve Edebiyat Akşamı
Adresse : Turkse Unie Brüksel Şubesi Chaussée de Haecht 173, 1030 Schaerbeek
 Tarih: 13 Mayıs 2018 Pazar
 Saat:19:00 dan itibaren