'23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI' ANVERS BAŞKONSOLOSLUĞUNDA COŞKUYLA KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarımıza hediye ettiği '23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı' T.C. Anvers Başkonsolosluğu'nun organizasyonuyla 'konsolosluk bahçesi'nde büyük bir coşkuyla kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarımıza hediye ettiği '23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı' T.C. Anvers Başkonsolosluğu'nun organizasyonuyla 'konsolosluk bahçesi'nde büyük bir coşkuyla kutlandı. Ülkemizde ve Dünya'nın değişik ülkelerinde kutlanan bayram çocukların birbirleriyle dayanışması ve özgüveninin oluşmasında büyük rol oynamakta.

~T.C. Anvers Başkonsolosu Metin Ergin minik davetlileri ve ailelerini karşılayarak, onlara bayrak ve çeşitli hediyeler takdim etti. Çocuklar okudukları şiir ve gösterilerle büyük coşku yaşadılar. Şiirlerde Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Atatürk'e olan 'özlem ve minnet' dile getirildi. Beringen Müzik Kulübü kurucusu ve başkanı İsmail Erdoğdu'nun yönetimindeki saz grubu ise vatan ve kahramanlık türküleriyle bayrama ayrıca renk kattılar.

Başkonsolos Metin Ergin yaptığı selamlama konuşmasında '23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın tarihçesi hakkında özet bilgiler aktararak, "Sevgili çocuklar ve değerli davetliler, bugün burada coşkuyla kutladığınız '23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk sizlere ve dünya çocuklarına hediye etmiştir. Bu nedenle Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü rahmet ve minnetla anıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan siz çocuklarımızı bu bayramınız vesilesiyle kutluyorum. Ülkemiz ve ülke dışındaki temsilciliklerimizdeki kutlamalar çerçevesinde sizleri ağırladık. Üzerinde yaşadığınız bu güzel ülkede iyi eğitimleri alarak, toplumumuzu en iyi bir şekilde temsil etmeniz, büyük arzumuzdur. Bu duygularla bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere, bu bayram programımıza katkı sunanlara ve sizlere çok teşekkür ediyor bayramınızı en içten duygularımla tebrik ediyorum" dedi.

Çocuklara şeker çikolata ve hediyelerin takdimi toplu gçsterilerle bayram programı sona erdi.