1 Mayıs'ta Emekçi Sanatçılar Unutulmadı

Brüksel'de Türkçe ve Fransızca yayın yapan "¹Bruxelles Korner"º çeşitli sanat dallarında başarılı çalışmalarda bulunan "¹Emekçi sanatçıları"º 1 Mayıs Emekçi Bayramı'nda bir araya getirerek, kendilerini plaketlerlerle ödüllendirdi.

Brüksel’de Türkçe ve Fransızca yayın yapan ‹Bruxelles Korner› çeşitli sanat dallarında başarılı çalışmalarda bulunan ‹Emekçi sanatçıları› 1 Mayıs Emekçi Bayramı’nda bir araya getirerek, kendilerini plaketlerlerle ödüllendirdi.

Belçika’nın prestijli salonlarından olan ‹Elite Event Center›de gerçekleştirilen ‹Bruxelles Korner 1. Mayıs Kültür ve Sanat Şenliği›, ‹Bruxelles Korner› sahibi ve  genel koordinatör Kadir Duran ve Bruxelles Korner genel yayın yönetmeni Zehra Özer birlikte davetlilerini ağırlayarak, sanatçıların ödüllerini bizzat takdim ettiler.

1 Mayıs Kültür ve Sanat Şenliğinin sunuculuğunu Bruxelles Korner haber müdürü Zehra Özer ile AliveTv’den Hakan Balkan birlikte yaptı.

Etkinlik programına Belçika genelinde yaşayan ressamlar: Kadir Duran, İlona Baranovska, Nida Özer, Nerkiz Şahin, Dene Karahisarlı, Halil Karakaya, Ümit Çebi, Sabit Karahisarlı, Deniz Kazma, Kader Sevinç, Ela Erenler, Demet Ünlü Ancion, Sibel Alkanat Tanrıverdi, Melek Dalyan, Canan Çekiç, Şükrüye Ünver, Ender Ezel, Sevim Ünal, Ayşegül Kadir, Muberra Gülsoy yaptıkları yağllı boya resimleri ve diğer sanatsal çalışma ve ürünlerini oluşturulan stantlarda sergilediler.

Yine Belçika Türk toplumunun yetiştirdiği duayen sanatçı İsmail Erdoğdu başta olmak üzere, Metin Gümüştekin, Emine Tokail, Bülent Gök, Behzat Yılmaz, Bekir Gürbüz, Musti Ceylan, Hakan Ozan Erzincanlı sırayla sahne alarak geceye renk kattılar.

Edebiyat dalında ise “Veiligheid Voor Iedereen” (Herkes İçin Güvenlik; Radikalizmle Mücadele) isimli kitabı yazarı Federal Milletvekili Veli Yüksel, Fikret Aydemir, Nerkız Şahin, Birgül Kapaklıkaya, Hakiki Kabakçı, Kamil Sayın, Abdil Göktekin, Nuri Gözet yazdıkları kitaplarını okurlarına sundular.

Şairler okudukları şiirlerle davetlileri duygulandırdı.

1 Mayıs Kültür ve Sanat Şenliğine başta Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu ve eşi Adem Karaoğlu, Federal Milletvekili Veli Yüksel, Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Brüksel bölge milletvekilleri Şevket Temiz, Hasan Koyuncu, Schaerbeek belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse, Schaerbeek belediye meclis üyeleri Derya Aliç, Döne Sönmez, BTMB Başkanı Hüseyin Dönmez olmak üzere çok sayıda STK temsilcisi ve sanatçı katıldı.

Bruxelles Korner genel koordinatörü Kadir Duran, tüm davetli ve sanatçılara «teşekkür» ederek başladığı selamlama konuşmasında: «Geçtiğimiz yıllarda resim, müzik ve edebiyat dalında geçtiğimiz yapmış oldukları çalışmalarla dikkat çekmeyi bilmiş, önemli sanatçılarımızı ‹1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı›nda onurlandırmak istedik. Onlar bizim en büyük değerlerimizdir. Ortaya konan eserleri, fikirleri ile bir toplumu ayakta tutan, hayal dünyasını, günlük yaşantısını ve geleceğini zenginleştiren bu değerlerimizin sayısını giderek artması Belçikalı Türkler adına çok sevindiricidir.

Bizler sanat dalları arasında önemli bir yeri bulunan resim, müzik ve edebiyat alanında başarılı çalışmaları ile göz dolduran değerlerimizi artık her yıl biraraya getirerek, ortaya konan başarılı çalışmaları ortak duygularla paylaşmak istiyoruz. Bu bağlamda bugün burada bulunan tüm sanatçı, yazar, şair ve ressamlarımızı en kalbi duygularımla tebrik ediyor, bizlere bu etkinlikte yardımlarını esirgemeyen Metin Yıldırım’a ve İlyas Genç’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Düzenlenen kültür ve sanat etkinliğine katılan Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, yaptığı selamlama konuşmasında: “Brüksel Başkonsolosluğu olarak mümkün olduğu kadar, Belçika Türk toplumunun yaptığı bütün faaliyetlere katılmaya ve desteklemeye özen gösteriyoruz ama şu da bir gerçek ki, bizim için en gurur verici faaliyetler sanatsal faaliyetlerdir. Sanatsal faaliyetlerde sadece Belçika Türk toplumu bir araya gelmiyor, Belçika ile Türkiye’de biraraya geliyor. Evrensel dil olan sanat’ta hep beraber buluştuğumuz için,Belçika Türk toplumu’nun gururu olduğunuz için, başta organizatörler olmak üzere tüm katılımcıları ve sanatçıları, Bu dostluk köprüsünün mimarlarına bir kez daha içtenlikle teşekkür ederim”  dedi.

Programda ‹Yeni Vatan› Haber Portalı tarafından düzenlenen hikaye ve şiir yarışmasında, dereceye giren hikaye ve şiir yazarları da ödüllerini ‹Yeni Vatan haber Portalı genel yayın yönetmeni Cafer Yıldırımer’den aldılar.

Onlarca sanat eserinden oluşan stantlar, davetliler tarafından ilgiyle izlendi.

www.belcikaaydinhaber.com