Gençlik Festivali Gençler büyük coşku yaşadı

~~Belçika'da Gençlik Festivali denince aklımıza ilk olarak hemen Belçika Türk Dernekleri Birliği geliyor. Bu hafta sonu geleneksel hale getirdiğimiz Gençlik Festivalinin 9.sunu düzenledik. Yine bu yıl da gençlerimiz ve kendini genç hissedenlerimiz için dopdolu, süper bir açık hava şöleni hazırladık. Programımızda birbirinden güzel büyük sanatçılar yer aldı. Bunun yanı sıra bölgemizden katılan yetenekli gençlerimize bu festivalde de sahne alma imkanı sunduk.

~~Belçika’da Gençlik Festivali denince aklımıza ilk olarak hemen Belçika Türk Dernekleri Birliği geliyor. Bu hafta sonu geleneksel hale getirdiğimiz Gençlik Festivalinin 9.sunu düzenledik. Yine bu yıl da gençlerimiz ve kendini genç hissedenlerimiz için dopdolu, süper bir açık hava şöleni hazırladık.  Programımızda birbirinden güzel büyük sanatçılar yer aldı. Bunun yanı sıra bölgemizden katılan yetenekli gençlerimize bu festivalde de sahne alma imkanı sunduk.  

Programın açılışını Brüksel’den katılan Belçika Karadeniz Folklor Derneği halkoyunları ekibi yaptı. Genç halkoyuncuları gösterileriyle hemen ilgi odağı olup, herkesi coşturan karadeniz horonları oynandılar. Geleneksel oyunlarını sergiledikten sonra da oyunlarına seyircileri de katıp herkesi eğlendirmeyi başardılar.
Müzikal programa DJ Onur, DJ Tannio SP, Rap müziği yapan Ahmet Baloğlu ve  Murat Özgür, Betül Bayrak ve Gülsüm Duran katıldılar.
Ana programda ise ilk açılış konserini Aleyna Tilki yaptı, sırasıyla PJ Ocus, Soufıane Eddyani, F1rstman, İlyas Yalçıntaş sahne aldıktan sonra Simge Sağın konseriyle festivalimiz sona erdi.
Kültürel zenginliğe de önem verdiğimiz bu faaliyette, içinde şark köşesi bulunan, Marokan çadırı kuruldu. Her türlü yeme içme standı vardı.
Kelchterhoef doğa parkının eşsiz manzarasında düzenlenen bu festivalde bir çok sanatçıyla yaptığımız gibi bu sefer de Aleyna Tilki ve İlyas Yalçıntaşı gibi iki sevilen sanatçıyı yine biz ilk defa Belçika’da sevenleriyle buluşturduk. Gerçekten 7’den 70’e herkesin zevkine hitap edecek bir program oldu.
Diyoruz ki; katılanlar kendilerini gerçekten şanslı sayabilirler, katılmayanlar ise şüphesiz süper bir festival kaçırdılar.
Bizi Facebook (Turkse Unie van Belgie), Instagram (turkseunie) ve Twitter’den (@TurkseUnie) ve websitemizden (www.turkseunie.be) takip edin. Gelecek faaliyetlerimizde mutlaka buluşalım.
Sağlıcakla kalın.

Belçika Türk Dernekleri Birliği Genel Koordinatörü
Fatih Çalışır