GENT ŞEHRİNDE 4.HIDIRELLEZ ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

~Gent Belediye Başkan Yardımcısı Resul Tapmaz'ın inisiyatifiyle Gent Belediyesinde 2014 yılında ilk kez düzenlenen Hıdırellez Şenliği bu yıl 6 mayıs 2018 pazar gününde 4üncü geleneğini yerine getirdi. Hıdırellez Şenliğinin bu yıl ki sürpriz sanatçısı Türk Halk Müziğinin güçlü sesi İsmail Altunsaray oldu.

~Gent Belediye Başkan Yardımcısı Resul Tapmaz’ın inisiyatifiyle Gent Belediyesinde 2014 yılında ilk kez düzenlenen Hıdırellez Şenliği bu yıl 6 mayıs 2018 pazar gününde 4üncü geleneğini yerine getirdi.  Hıdırellez Şenliğinin bu yıl ki sürpriz sanatçısı Türk Halk Müziğinin güçlü sesi İsmail Altunsaray oldu.

Gent Sint-Amandsberg‘te bulunan Jago futbol takımının spor kompleksinde düzenlenen bu yıl ki Hıdırellez Şenliğinin sahnesinde ziyaretçilerin heyecanını artıran sürpriz sanatçı Türk Halk Müziğinin güçlü sesi İsmail Altunsaray oldu. Aynı zamanda yerel sanatçılar: Ibıdıklar, Gnawa de Bruxelles, Ledebırds, Plan & Blues ve Rumeli Dans grubu sahnede ve alanda yer alarak gelenlere eğlenceli saatler yaÈ™attılar.

ÇeÈ™itli toplum gruplarının arasında kültürel iletişim sağlayan È™enlikte dernekler, cami  ve futbol kulüpleri toplamda 16 yiyecek ve içecek standlarını kurarak ziyaretçilerin damak zevkine hitap ettiler. 

Şenlikte stand kuran STK ve kuruluÈ™lar: Demokratik Halk Kültür Derneği, Ghent Anatolië, vzw OKBA, Anadolu Kültür derneği, Fatih Camiisi altında AL. KALIMA ve Anadolu Gülleri, Liefdadigheidsvereniging van België Ezaytouna, vzw Rumeli Gent, vzw Adrenaline, vzw Futsal BeÈ™iktaÈ™, Turkisch Lady Gent, Atagenç, Xaymaca, Asian Grill ve Syrian Specialiteit. 

Haber ve Resimler: Zehra Özer...