'8 GÖNÜLLÜ ANNE'DEN MUHTEŞEM "˜ANNELER GÜNÜ' KUTLAMASI

~~Aydınlık geleceğe ışık olma adına Avrupa ve Belçika'nın başkenti Brüksel'de hizmet veren eğitim sevdalısı, "˜8 Gönüllü Anne' Diva salonunda "˜muhteşem bir anneler günü kutlaması' gerçekleştirdi.

~~Aydınlık geleceğe ışık olma adına Avrupa ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de hizmet veren eğitim sevdalısı, ‘8 Gönüllü Anne’ Diva salonunda  ‘muhteşem  bir anneler günü kutlaması’ gerçekleştirdi.

Belçika’nın değişik şehirlerinden 250’yi aşkın davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen kutlamada da Oktay Alademir (keman) Ergun Ateşli (Klavye) ‘Grup Dostlar’ orkestrasının eşliğinde sahne alan  solistler Sait Alper, Cahit Kalemciler, Onursal Özokçu, DJ Tuğba’nın şarkıları eşliğinde ‘Anneler’ gönüllerince eğlenme imkanı buldular. Sanatçı ve DJ’lerin birbirinden güzel şarkılarına zaman zaman da eşlik eden anneler ve anne adayları danslar edip, halaylar çekerek günlerini kutladılar.

Ayten Kapılar, Döne Sönmez, Zülbüye Gürsü  Ayaz, Emel Şahin, Naciye Dumanoğlu, Fatma Koçak ve Ebru Taşkırdı’dan oluşan  ‘8 Gönüllü Anne’nin davetlilerini sıcak bir şekilde karşıladığı  kutlamaya, T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Brüksel milletvekilleri Şevket Temiz, Hasan Koyuncu, Belçika Başbakan Danışmanı ve Evere Belediye Meclis Üyesi  Belma Tek, CHP Belçika Avrupa temsilcisi Kader Sevinç, Belçika Aydın Vakfı başkanı Zerrin Aydın, Şair Nihat Kemal Ateş, ve Kadın STK temsilcileri, Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmenleri ve kalabalık davetli katıldı.

Sunumu ve açlış konuşmasını yapan Emel Şahin tüm davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Öncelikle düzenlediğimiz bu anlamlı gecemize katılımlarınız ve desteklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu gün aramızda bir anne olan değerli diplomatımız ve başkonsolosumuz Sayın Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu’da aramızda, Bizleri onurlandırdıkları için kendisine teşekkür ediyoruz.

Biz 8 Gönüllü Anne olarak eğitime gönül vermiş anneleriz. ‘Gönüllü anneler olarak 13 mayıs Pazar günü kutlanacak olan ‘Anneler Günü’ nedeniyle bu programı organize ettik. Gönül isterdi ki gününde bu programı yapalım. Ancak takdir edersiniz ki hem ramazan onun sonrasında tatil olacağı için o gün çok çok yoğun etkinlikler vardı. Bu nedenle kutlamamızı bu gün yapmaktayız. Anlayışınız için teşekkürler. Amacımız siz değerli annelerle hem eğlenmek, hem de eğitime muhtaç çocukların eğitimlerine katkı amaçlı bu geceyi organize ediyoruz.

Anneler çok saygındır. Bakınız peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) ne güzel buyurmuştur. “Cennet anaların ayakları altındadır” Biz buradan Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde hanım başta olmak üzere tüm vefat eden anneleri rahmetle anıyoruz. Buradan Anadolu annelerine haklarını veren onları, verdiği haklarla en güzel yerlere gelmelerini sağlayan Atatürk’ü de rahmet ve saygıyla anıyoruz.

Bu gecemize katkıda bulunan sanatçılarımız başta olmak üzere, sponsorlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Gelecek nesillerimizin ilk öğretmenleri olan tüm annelerimizin gününü bir kez daha kutluyor, hayırlı eğlenceler, diliyorum.

Daha sonra, Başkonsolos Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu ise yaptığı selamlama konuşmasında, “T.C. Brüksel Başkonsolosu olarak hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Eğitim gönüllüsü ‘8 Gönüllü Anne’nin düzenledikleri bu anlamlı geceden dolayı kendilerini tebrik ediyorum.

Bu gün çok anlamlı bir gün için buradayız. Hem ‘anneler günü’nü kutluyoruz hem de hayırlı bir iş için buradayız. Bu gün eğitim için buradayız. Bu gün buralara kadar gelebilmiş isek, buralarda sahnelerde konuşma yapabiliyorsak, ben de dahil olmak üzere tüm annelerimize bir vefa borcumuz vardır. Geleceğin annelerine yatırım yapmanızdan dolayı da sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Bir kez daha tüm annelerin ‘Anneler günü’nü tebrik ediyor, hepinize hayırlı eğlenceler diliyorum” dedi.

Belçika Aydın Haber Genel Yayın Yönetmeni Celil Gündoğdu’da yaptığı kısa selamlama konuşmasında “Öncelikle her biri anne olan 8 Gönüllü anneyi eğitime katkı amaçlı düzenledikleri bu güzel geceden dolayı tebrik ediyorum. Annelerimiz dünyanın merkezi ve çiçekleridir. Bu akşam  ‘8 gönüllü anneye destek olarak, burada bulunan yaklaşık 250 anneye teşekkür ediyorum. Sizler burayı varlığınızla çiçek bahçesine çevirdiniz. Sizler bu akşam Hem eğlenecek, hem gününüzü kutlayacak hem de eğitime katkıda bulunacaksınız. Geleceğimizin teminatı olacak olan çocuklarımızın eğitimlerine katkı amaçlı düzenlenen bu gece çok anlamlıdır. Bu anlamlı geceye katkıda bulunan hepinize teşekkür ediyorum. Bu vesileyle tüm annelerin de Anneler günü kutlu olsun” dedi.

Selamlama konuşmalarında davetli annelerin günü kutlanıp, kendileri tebrik edildi. Yapılan çekilişte bir anneye uçak bileti başta olmak üzere 50’yi aşkın hediye kazanan annelere takdim edildi.

Sıcak bir ortamda geç saatlere kadar eğlenen anneler, bu tür etkinliklerin devamı için dilek ve temennilerde bulundular.

www.belcikaaydinhaber.com