Gent'te 19 Mayıs Coşkusu

~~Gent'te ilk kez düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'na ilgi büyük oldu. Havanın soğuk ve yağışlı olmasına rağmen Puyenbroeck Park alanını dolduran yüzlerce Gentli, gönüllerince eğlendi. Çeşitli spor faaliyetlerinin yanısıra bir de futbol turnuvası düzenlendi.

~~Gent’te ilk kez düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na ilgi büyük oldu. Havanın soğuk ve yağışlı olmasına rağmen Puyenbroeck Park alanını dolduran yüzlerce Gentli, gönüllerince eğlendi. Çeşitli spor faaliyetlerinin yanısıra bir de futbol turnuvası düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Levent Gümrükçü ve Federal Milletvekili Veli Yüksel’in birlikte başlama vuruşu yaptığı turnuvanın galibi olan FC Avrasya Club, kupayı alan ekip oldu. Sekiz amatör futbol takımının top koşturduğu turnuvanın galibi FC Avrasya’ya kupayı Federal Milletvekili Veli Yüksel’in elinden alan gençlerin sevinci görülmeye değerdi. 5 kilometrelik koşunun startını Milletveliki Yüksel ile birlikte veren Büyükelçi Gümrükçü, ‘‘Böylesine anlamlı bir günde aranızda bulunmaktan büyük keyif aldım. Yarınlarımız olan gençlerin spor faaliyetlerine ilgi göstermesi beni ayrıca mutlu etti. Milletvekilimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.’’ şeklinde konuştu.

“Bugün bir ilki gerçekleştiriyoruz”

Himayesinde gerçekleştirilen festivalde bir konuşma yapan Federal Milletvekili Veli Yüksel, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını’nın öneminin altını çizerek, ‘‘Büyük önder Atatürk’ün Türk gençliğine emanet ettiği 19 Mayıs’a sahip çıkılması beni ziyadesiyle mutlu etti. Bu emaneti yaşatmak ve o ruhu canlı tutmak hepimizin görevidir. Bugün Gent bölgesinde bir ilki gerçekleştiriyoruz ve ilk kez böylesi heyecan verici tarihi bir günü yaşıyoruz’’ şeklinde konuştu.

Anneler Günü

Önümüzdeki yıllarda da festivalin Gent’te bir gelenek haline getirip, geliştirileceğini kaydeden Yüksel, ‘‘Bugün aynı zamanda Anneler Günü’nü kutluyoruz. Bizleri hiçbir şey beklemeksizin büyüten ve yaşımız ne olursa olsun bir ömürboyu kol kanat geren annelerimiz başımızın tacıdır. Bütün annelerimizin ve özellikle şehit annelerimizin ellerinden öpüyorum; iyi ki varsınız.’’ dedi.

Avrasya VZW, Posküder VZW, Piribeyli VZW, Özburun VZW ve Türk Dernekler Birliği Federasyonu’nun ortak çabaları ile gerçekleşen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Festivali’ne Türkiye’den gelerek Kelebek Çocuklar için faaliyet gösteren sanatçı Fulden Uras’a plaket takdim edilirken; akşam saatlerinde de Kürşad Zengin ve Deniz Toprak konserine ilgi yoğun oldu.