Belçika Saadet Gençlik, Bilali Habeşi'nin torunlarına iftar yemeği verdi

~~Belçika Saadet Partisi Temsilciliği Gençlik Kolları, her yıl geleneksel hale getirdiği iftar programını bu yılda gerçekleştirdi.

~~Belçika Saadet Partisi Temsilciliği Gençlik Kolları, her yıl geleneksel hale getirdiği iftar programını bu yılda gerçekleştirdi.

Belçika Saadet Gençlik, ramazan ayı münasebetiyle de Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’ın güzide ashaplarından olan Bilal-i Habeşi’nin torunları olan ve zor şartlarda yaşam mücadelesi veren, Afrika kökenli Müslüman mültecilere Schaerbeek’de bulunan İskender Restaurant’ta bir iftar yemeği verdi.

Anlamlı ve nezih bir ortamda gerçekleşen iftar programına Saadet Partisi Avrupa Eğitim başkanı Besim Özışık, Saadet Partisi Belçika Temsilciliği başkanı Hasan Yavuz Uzun, Başkan Yardımcısı Hasan Arslan, Gençlik başkanı Adem Çalışkan, Halkla İlişkiler başkanı Yasin Alp, Dış ilişkiler başkanı Baki Koç’un yanı sıra Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Köksal da katıldı.

Saadet Partisi gençlik kolları halkla ilişkiler başkanı Yasin Alp düzenlenen iftar programı hakkında şu açıklamalarda bulundu:  “Belçika’da daha rahat bir hayat sürmek için Afrika’nın çeşitli ülkelerinden buralara kadar gelen müslüman kökenli mülteciler burada kendilerine tahsis edilen sağlıksız yerlerde hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Bizler hayırsever kardeşlerimizin katkıları ile bu hayır mübarek Ramazan gününde yaklaşık yüz kadar Afrikalı kardeşlerimize İftar yemeği ve çeşitli hediye ikramlarımız oldu. İftar sayesinde özlenen İslam kardeşliği ve dayanışmasına güzel bir örnek oluşturduğumuza, onların zor yaşamlarını bir nebze olsun kolaylaştırmaktan mutluyuz.” şeklinde açıklamada bulundu.

İkramlardan dolayı çok memnun kaldıklarını söyleyen misafirler emeği geçen herkese teşekkür ve dua ettiler.

www.belcikaaydinhaber.com