BELÇİKA İSLAM FEDERASYONU İFTAR YEMEĞİ VERDİ

Kısa adı BİF olan 'Belçika İslam Federasyonu' kendi merkez binasında bir iftar yemeği verdi.

BİF Başkanı Ekrem Şeker ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliği yaptığı İftar yemeğine, Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Belçika Federal Milletvekili ve Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Brüksel bölge milletvekillerinden Şevket Temiz, Hasan Koyuncu ile Mahinur Özdemir, Flaman Bölge Milletvekili Güler Turan, Schaerbeek Belediye Başkanı Bernard Clerfayt, Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Yardımcısı Sadık Köksal, Belçika başbakanı Danışmanı ve Evere Belediye Meclis Üyesi Belma Tek,  İslam Toplumu Milli Görüş Genel Başkanı Kemal Ergün, Diyanet Öüşavir Vekili Ömer bektaş, Müslüman Temsil Kurumu Başkanı Mehmet Üstün olmak üzere çok sayıda STK temsilcisi ve davetli katıldı.

İftar programı teşkilat hocalarından Ömer Korkmaz’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

BİF  Başkan Ekrem Şeker, konuşmasında İslamafobi ve İsrail’in saldırılarından söz etti.

Başkan Ekrem Şeker, «Öncelikle programımıza teşriflerrinizden dolayı protokol üyeleri ve tüm davetlilerimize teşekkür ediyorum. Allah tüm ibadetlerimizi kabul etsin hayırlı ramazanlar» dedi

Şeker smzlerine şu şekilde devam etti:

«İster başörtüsü ister kipa yoluyla olsun, insanlar dini inançlarını kamuya yansıttıklarında maalesef bunun bazı kesimlerde bir huzursuzluğa sebep olduğu görülüyor ve bu durumun git gide arttığını gözlemliyoruz. Bu bakımdan dinî pratiğin zorlaştığı bir zamanda yaşadığımızı söyleyebiliriz.

Sekülerizm ve rasyonalite çağında artık dine yer olmadığı şeklindeki kabulün gerçeği yansıtmadığı anlaşılmıştır.

Dinler her zaman vardı ve bugün de mevcudiyetleri devam etmektedir» diyerek, son günlerde Siyonist İsrail›in Kudüs gösterilerine yapılan vahşi saldırıyıda kınayarak, «dünya kamuoyunun İsrail’e karşı ciddi tepkiler vermesi gerektiği’nin» altını çizdi..

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu ise yaptığı selamlama konuşmasında «Öncelikle herkesi selamlıyor hayırlı ramazanlar diliyorum. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı, paylaşmanın, dostluğun, şükretmenin ve empatinin yoğun olarak yaşandığı, yoğun olarak hissedildiği bir aydır. Bizde Başkonsolosluk olarak elli küsür yıldır, burada bulunan Türk vatandaşlarının böylesine kurdukları güzel derneklerde, Belçikalı dostlarıyla, böyle güzel aktiviteleri paylaştıklarını görmekten son derece mutlu oluyoruz» dedi.

Çiöeği burnunda Müslüman Temsil Kurumu’nun başkanlığına getirilen Mehmet Üstün ise, “Öncelikle hayırlı ramazanlar ve hayırlı iftarlar diliyorum. Bildiğiniz gibi ben kurumun başına yeni geldim. Belçika Müslümanlarının ve camilerinin durumlarını iyi biliyorum. Bu kurum sayesinde Camiler tanıtılmış, bin 600’ye yakın din dersi öğretmenlerimiz var. 30’a yakın hapishane görevlilerimiz var. Flaman bölgesinde yedi tane yüksek okulla İslam dersi öğretmenleri yetiştirme çalışmaları başlattık. İmam yetiştirmek için komisyonlar kuruldu. Kurumsallaşmak için epey adımlar atıldı ama henüz daha yolun başında olduğumuzu ifade etmeliyim» dedi.

Avrupa İslam Toplumu Milli Görüş Genel Başkanı Kemal Ergün ise, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise ebedi kurtuluşa vesile olacak Ramazan ayında bir gün eksiliyor. Oruç sadece Müslümanların değil, insanlık tarihi kadar kadim bir gelenektir. Dolayısıyla insanlığın ortak paydasıdır oruç» şeklinde konuştu.

Okunan ezanın ardından iftarlar açıldı, dualar edildi. Sıcak bir ortamda gerçekleşen program sohbetlerle devam etti.