Hamme'de iftara yoğun ilgi oldu

~~Hamme (Oost-Vlaanderen) Yunus Emre Camisi'nde düzenlenen iftar yemeğine halk tarafından ilgi yoğun oldu. İşadamı Kamil Öztürk'ün verdiği ve Cami Dernek Başkanı İbrahim Orhan ve Yönetim Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu iftara Belçika Federal Milletvekili Veli Yüksel'de katılarak güncel konulara ilişkin bir konuşma yaptı.

~~Hamme (Oost-Vlaanderen) Yunus Emre Camisi’nde düzenlenen iftar yemeğine halk tarafından ilgi yoğun oldu. İşadamı Kamil Öztürk’ün verdiği ve Cami Dernek Başkanı İbrahim Orhan ve Yönetim Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu iftara Belçika Federal Milletvekili Veli Yüksel’de katılarak güncel konulara ilişkin bir konuşma yaptı.

Cami imamı İsmail Çamuroğlu’nun Kur’anı Kerim okuduğu iftar yemeğinde; Ramazan ayının kardeşilik, yardımlaşma ve cömertlik ayı olduğunun altı çizilerek yemeğe geçildi.

Filistin vurgusu

İftar sofrası etrafında manevi köprüler kurarak, birlik ve beraberliğin pekiştirildiğini kaydeden Federal Milletvekili Veli Yüksel, ‘‘Ramazan ayı ile birlikte Filistin’de kan ve gözyaşı akıtılmaya başlandı. Filistin ve Filistinli kardeşlerimiz ile dayanışma içindeyiz. 63 kardeşim hunharca katledilerek şehit oldu. Onlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralanan 2 bin 700 kardeşimize de Allah’ta şifa diliyoruz’’ dedi.

Dışişleri Büyükelçiyi uyardı

İsrail’in Gazze katliamını karşısında dünyanın sessiz kaldığına dikkat çeken Veli Yüksel, ‘‘Geçen Salı günü Brüksel İsrail Büyükelçisi Simona Frankel, öldürülen kadınlar, çocuklar ve bebekler için terörist deyimini kullandı. Bende bu İsrail Büyükelçisi Frankel’in Dışişleri Bakanlığı’na çağırılıp uyarılmasını istedim. Dışişleri Bakanlığı harekete geçerek, İsrail Büyükelçisi’ne ‘kırmızı çizgiyi’ aştığı uyarısında bulundu. Elbette bunlar yeterli değil. İsrail ve ABD’nin katliam politikalarına son vermelidir’’ şeklinde konuştu.
Oruçlar açıldıktan sonra çay eşliğinde ve samimi bir ortamda sohbet edildi.