BULGARİSTAN TÜRKLERİ "¹İMECE İFTAR"ºINDA BULUŞTULAR.

Bulgaristan Türk vatandaşlarından olan Sosyal Danışman Nesrin Mahmoud'un himayesinde Atatürkçü Kültür Merkezi'nde düzenlenen iftara "¹Bulgaristanlı Türkler yanında, değişik uluslara mensup kişilerinde katıldığı iftar yemeğinde, duygulu anlar yaşandı.

Bulgaristan Türk vatandaşlarından olan Sosyal Danışman Nesrin Mahmoud'un himayesinde Atatürkçü Kültür Merkezi'nde düzenlenen iftara ‹Bulgaristanlı Türkler yanında, değişik uluslara mensup kişilerinde katıldığı iftar yemeğinde, duygulu anlar yaşandı.

İftar'da Schaerbeek belediye başkan yardımcısı Sait Köse'de hazır bulundu. Yaklaşık 100 kişilik iftarda tüm renklerin aynı sofrada buluşarak, aynı yemekleri paylaşmaları ramazan'ın kardeşlik ve dayanışma ruhunu en güzel bir şekilde yansıtıyordu.

İmece usulüyle düzenlenen iftar programı okunan Kur'an ve edilen dualarla start aldı. İftardan sonra,iftarı düzenleyen Nesrin Mahmoud, yaptığı selamlama konuşmasında bu iftar programını nasıl düzenlediğini duygusal bir şekilde anlattı.

Nesrin Mahmoud : «Öncelikle bu kültür iftarımıza hoş geldiniz. Bu iftar programını hep hayal ediyordum. Tüm insanların sevgi kardeşlik ve dayanışmada bir arada olmasının birbirlerinin kültürlerini, inançlarını daha yakından tanımalarında bu tür etkinliklerin önemini biliyorum. Sofralar paylaşıldıkça güzeldir. Bir sofra etrafında değişik ülke insanlarının tüm kültürel ve inançsal değerleriyle buluşması dünya kardeşliği ve barış ortamı adına çok önemlidir.

Ramazan ayında tüm kültürlere ait insanları bir sofra etrafında toplamak adına kendi imkanım olmadığı için ‹İmece usulu› yardımla bu anlamlı geceyi gerçekleştirdik. Yardımsever insanlarımıza gittik ekmeği fırıncıdan, eti kasaptan, prinç ve salataları marketten, tatlıları pastaneden yemeklerin yapılmasını Divan Restaurant sahibi Halil Divan'dan rica ettik. Herkes büyük bir zevkle yardımcı olabileceklerini ifade ederek, bize katkılarda bulundular. Herkese ve siz değerli konuklarımıza katkı ve katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Allah iftar ve dualarınızı kabul eylesin» dedi.

yabancı davetliler iftar programından çok memnun olduklarını ifade ederek, nesrin Mahmoud'a teşekkür ettiler.

Hocanın islami konulardaki vaazı ve ilahilerle program son buldu. www.belcikaaydinhaber.com