BTMB GENEL KURULUNDA YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

~~Kısa adı BTMB olan "˜Belçika Türkçe Medya Birliği genel kurul toplantısını Brüksel'de bulunan "˜Belçika Türk Dernekler Birliği' salonunda gerçekleştirdi.

~~Kısa adı BTMB olan ‘Belçika Türkçe Medya Birliği genel kurul toplantısını Brüksel’de bulunan ‘Belçika Türk Dernekler Birliği’ salonunda gerçekleştirdi.

Genel kurula, kayıtlı olan 21 üyenin 14’ü katıldı.  Genel kurul toplantısında Divan başkanlığına Mustafa Ulusoy katip üyeliklere ise, Celil Gündoğdu ve Bekir Sarı seçildi.

Divan oluşumundan sonra Divan başkanı Mustafa Ulusoy genel kurul üyelerini şehitlerin aziz hatırası için bir dakikalık saygı duruşuna davet etmesiyle, genel kurul toplantısı start aldı.

Yönetim kurulu faaliyet raporunu Hüseyin Dönmez, Mali raporu Kadir Duran ve Etik kurul raporunu ise Zehra Özer okudu. Her üç raporda genel kurulda çoğunluk oylarla ibra edildi.

Raporlar üzerinde Cihan Çöl şerhler koyarak, konuşmasını sürdürdü. Faaliyetler hakkındaki görüşmelerden sonra, seçime geçildi.

Seçimde aşağıda isimleri ve görevleri belirlenen şahısları içeren tek liste sunuldu. Başka liste olmamasıyla seçime geçildi. Seçimde genel kurulda çoğunluğun tasdikiyle açık oylama yapılmasına karar verildi. Tek liste şu şekilde oluştu.

BTMB Yönetim kurulu başkanlığına Hüseyin Dönmez, yönetim kurulu asil üyeliklerine ise Kadir Duran, Zana Eminli Acar, Zehra Özer, Celil Gündoğdu, BTMB Yönetim kurulu yedek üyeliklerine ise Yalçın Şen ve Muhammed Gündoğdu aday gösterildi.

BTMB Etik kurulu başkanlığına Fikret Aydemir, Etik kurulu asil üyeliklerine Mustafa Ulusoy ve Ayhan Demir, Etik kurulu yedek üyeliğine ise Cemal Kapaklıkaya aday gösterildi.

Tek listede oluşan adaylar ile ilgili liste açık oylamada önerilen liste oylamaya katılan 14 üyenin 11’inden onay alırken, 2 üye ret bir üye ise çekimser oy kullandı.

Yeni yönetim kurulunun seçiminden sonra, Divan başkanı Mustafa Ulusoy tüm üyelere teşekkür ederek, yeni yönetim kurulunu tebrik etti.

BTMB Yeni Yönetim kurulu Başkanı Hüseyin Dönmez ise yaptığı selamlama konuşmasında, genel kurula katılan tüm “üyelere ve Divana teşekkür” etti. Dönmez genel kurulun bir kez daha kendilerine desteklerini çok önemli bulduğunu, çalışmalarıyla kurumu en iyi bir şekilde temsil edebilmek için var gücüyle çalışacağının” altını çizerek, sözlerine şu şekilde devam etti. “Bizim eforumuzu harcayan kısır çekişmeleri bir kenara bırakarak, önümüze bakıp yeni yönetimle kararlı ve yararlı hizmetlere imza atacaklarını” belirtti.

Basına verilen toplu görüntüyle genel kurul sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com