BELÇİKALI TÜRKLER BUGÜN BUGÜN SANDIK BAŞINA GİDİYOR

Belçikalı Türkler Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilleri Seçimi için bugün Anvers ve Brüksel başkonsolosluklarının belirledikleri bölgelerde oylarını kullanacaklar. Oy kullanma işlemi bugün 15 Haziran'da başlayıp 19 Haziran'da son bulacaktır. Her iki başkonsolosluğun seçim tarihi saati, yerleri ve seçmenlerin yanında bulundurmaları gereken evraklarla ilgili duyurusu ektedir.

Belçikalı Türkler Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilleri Seçimi için bugün Anvers ve Brüksel başkonsolosluklarının belirledikleri bölgelerde oylarını kullanacaklar.
Oy kullanma işlemi bugün 15 Haziran'da başlayıp 19 Haziran'da son bulacaktır. Her iki başkonsolosluğun seçim tarihi saati, yerleri ve seçmenlerin yanında bulundurmaları gereken evraklarla ilgili duyurusu ektedir.

~~T.C. Brüksel ve Anvers Başkonsolosluklarının gönderdiği seçim ile ilgili ortak duyuruyu sizlerle paylaşıyoruz.

1. Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlarımız Belçika’da 15-19 Haziran tarihlerinde, 5 gün boyunca 9:00-21:00 saatleri arasında kesintisiz bir şekilde, aşağıda belirtilen seçim mekânlarında oylarını kullanabileceklerdir. Her iki Başkonsolosluğumuz da seçimleri Başkonsolosluk binası dışında yapacaktır.

Anvers Başkonsolosluğu seçim mekanı: Antwerp Expo Fuar Merkezi, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen

Brüksel Başkonsolosluğu seçim mekanı: Brussels Expo Fuar Alanı, Palais 3. Place de la Belgique Nr. 1, 1020 Brüksel

2. Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlarımızın, yukarıdaki mekanlar dışında, yurtdışında sandık açılan herhangi bir temsilciliğimizde de oylarını kullanmaları mümkündür. Diğer ülkelerdeki oy verme yerleri ve gümrük kapıları YSK tarafından duyurulmaktadır.

3. Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlarımızın ayrıca 7-24 Haziran 2018 tarihleri arasında gümrük kapılarımızda da oy kullanmaları mümkündür.    

4. Vatandaşlarımızın seçim mekanına gelmeden önce yurtdışı seçmen kütüğünde kayıtlı olup olmadıklarını YSK’nın internet sitesinden kontrol etmeleri ve yanlarında geçerli ve fotoğraflı bir Türk kimliği taşımaları gerektiği önemle hatırlatılır.   

www.belcikaaydinhaber.com