BÜYÜKELÇİ GÜMRÜKÇÜ "TÜRK DEMOKRASİ'NİN GARANTÖRÜ TÜRK HALKIDIR"

~~FETÖ terör örgütünün '15 Temmuz'da gerçekleştirmeye çalıştığı hain darbenin Türk halkı tarafından engellenmesinin ikinci yıldönümünde T.C. Brüksel Büyükelçiliği bir anma etkinliği düzenledi.

~~FETÖ terör örgütünün ’15 Temmuz’da gerçekleştirmeye çalıştığı hain darbenin Türk halkı tarafından engellenmesinin ikinci yıldönümünde T.C. Brüksel Büyükelçiliği bir anma etkinliği düzenledi.
Büyükelçilik Şehit diplomat Dursun Aksoy salonunda Brüksel Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen anma etkinliğine, AB Büyükelçisi Faruk Kaymakçı, Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Anvers Başkonsolosu Metin Ergin, NATO’da görev yapan kuvvet komutanları, Büyükelçilik müsteşarları, müşavirleri ve Sivil Toplum Kuruluş  temsilcileri katıldı.
Anma programı Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmeni Zeynep Uludüz’ün başarılı takdimi ile start aldı.
Program’da Diyanet Müşavir Vekili Ömer Bektaş şehitlere duası ile devam etti. Bektaş Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Çanakkale’den 15 Temmuz’da şehadete eren tüm şehitlere dua ederek rahmet ve Fatihalarla andı.
 Daha sonra günün önemi ile ilgili olarak T.C. Brüksel Büyükelçisi Levent Gümrükçü bir konuşma yaptı. Gümrükçü, mesaj ve duygu dolu konuşmasında kısaca şunlara değindi.
“Sayın davetliler inanıyorum ki, ’15 Temmuz deyince’ hepinizin aklına hain FETÖ darbe kalkışmasında şehit olan ve gazi olanlar aklınıza geliyordur. Öncelikle hain darbeye karşı demokrasimizi ve cumhuriyetimizi canları pahasına koruyarak, şehit olan 251 şehidi, rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.
Ayrıca bu kalkışmada gazi olan binlerce gazimize de sağlık dolu yaşam diliyorum. Bu gün aramızda ‘ olan Kerim Taşkıran ve Kadir Yılmaz adlı gazilerimize ‘hoş geldin’ der, şükranlarımı sunuyorum.
Bir terör örgütü tarafından bir darbeyle karşı karşıya kalmamız, bizleri hem ülkemizde hem de uluslararası camiada, büyük bir üzüntüye sokmuştur.
15 Temmuz bizleri üzse de aynı zamanda bir demokrasi şölenidir, bir demokrasi bayramıdır. 15 Temmuz akşamı darbeyi gören ve hisseden milyonlarca vatandaşımız TBMM sini ve Cumhuriyeti canları pahasına korumuş ve hainlerin tanklarına karşı dik durmuşlardır. Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyan halkımız iktidarı ve muhalefetiyle tek vücut olarak güzel ülkemizi hain darbeden korumuşlardır. Bu demokrasi dayanışması takdire şayandı. Toplumun her diliminden yediden, yetmişe kadar tüm halkımızı kutluyoruz.
Halkımız, Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisinde yazılı olan ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ cümlesine sahip çıkmıştır.
Halkımız, Ulu önder Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti ilelebet, yaşatacak, müdafaa ve muhafaza görevini yerine getirmiştir. Halkımız ’15 Temmuz’da başlayan karanlık bir gecenin sabahını aydınlığa dönüştürmüştür. Ve dünyada eşi ve benzeri az bulunan bir kahramanlık örneği sergileyerek bir demokrasi destanına imza atmıştır.
Biz bugün olduğu gibi bundan sonra da her yıl olduğu gibi  ’15 Temmuz’u milli birlik ve demokrasi günü’ olarak anacak ve yine TBMM duvarında yazılı olan “Egemenlik kayıtsız şartsız Milletinindir” sözünün de olduğu gibi Türkiye’de demokrasinin garantörü olduğunu dünya ya duyuracağız.
Hain Fetö terör örgütüyle yurt içi ve yurt dışında mücadele devam ediyor. Bizler dış temsilcilik misyonları olarak bunlarla mücadelede muhataplarımızı uyarmaya ve onları aydınlatmaya devam edeceğiz. Bu örgüt bulundukları ülkelerde ülkemiz aleyhine çalışmalarda bulunmaya devam ediyorlar. Bunlarla mücadelemizi sorumluluk alanlarımız içerisinde yürüteceğiz.
Bu gün Şehitlerimiz için camide Kuran okunacak, bir STK barış adına beyaz balon uçuracak, demokrasiye sahip çıkan halkımızı büyükelçiliğimizde ağırlayacağız” dedi.
Programda Türkçe Türk kültürü öğrencilerinin okuduğu şiirler ve gösterilen ’15 Temmuz’u anlatan sinevizyonla son buldu.
www.belcikaaydinhaber.