Fransa Hırvatistan 4-2 (Dünya Şampiyonu Fransa)

Ve Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'nda şampiyon Fransa oldu... Luzhniki Stadı'ndaki finalde Hırvatistan'ı 4-2 mağlup eden Fransızlar ikinci kez dev kupanın sahibi oldu. 52 yıl aradan sonra bir finalde 6 gole ulaşıldı... (1966 finali: İngiltere 4-2 Federal Almanya). Tam 48 yıl sonra bir finalist 4 gol attı... (1970 finali Brezilya 4-1 İtalya)

~~Ve Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'nda şampiyon Fransa oldu... Luzhniki Stadı'ndaki finalde Hırvatistan'ı 4-2 mağlup eden Fransızlar ikinci kez dev kupanın sahibi oldu. 52 yıl aradan sonra bir finalde 6 gole ulaşıldı... (1966 finali: İngiltere 4-2 Federal Almanya). Tam 48 yıl sonra bir finalist 4 gol attı... (1970 finali Brezilya 4-1 İtalya)

~~Fransa’yı kupayı getiren goller Mandzukic 18′(kk), Griezmann 38′ (P), Pogba 59′ ve Mbappe (65)’den geldi. Hırvatistan’ın 2 golünü ise Perisic 28′ ve Mandzukic 69′ attı. Katıldığı son 3 turnuvada gruptan çıkmaya başaramayan Hırvatistan’ı finalde mağlup eden Fransa, 1998’da kazandıkları Dünya Kupası’ndan sonra 20 yıllık hasretine son verdi.

~~İŞTE MAÇIN GOLLERİ:

18. dakikada Fransa öne geçti. Griezmann’ın, Hırvatistan kalesine yaklaşık 30 metre uzaklıktan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde ters bir kafa vuruşu yapan Mandzukic, topu kendi ağlarına yolladı: 1-0.

28. dakikada Hırvatistan beraberliği yakaladı. Hırvatistan’ın kazandığı serbest vuruşta Modric’in arka direğe gönderdiği topu Vrsaljko indirdi. Penaltı noktası üzerinde Vida topu bir dokunuşla hemen arkasındaki Perisic’e bıraktı. Perisic, sağ ayağıyla topu düzeltip sol ayağıyla çok sert vurdu ve meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1.

~~38. dakikada Fransa, Video Yardımcı Hakem (VAR) kararı ile verilen penaltı ile bir kez daha öne geçti. Griezmann’ın kullandığı kornerde ceza sahası içinde top Perisic’in eline çarptı. Hakem Pitana VAR’a başvurdu. Kenarda görüntüyü izleyen Pitana penaltı kararını verdi. Penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Griezmann, meşin yuvarlağı ve kaleci Subasic’i ayrı köşelere gönderdi: 2-1.

59. dakikada Fransa farkı 2’ye çıkardı. Sol kanatta topla buluşan Mbappe ceza sahasına girdi, penaltı noktasının gerisindeki Griezmann’a pasını attı. Griezmann daha uygun pozisyondaki Pogba’ya topu gönderdi. Pogba şutunu attı top savunmadan döndü, bir kez daha topu önünde bulan Pogba bu kez sol ayağıyla yaptığı vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 3-1.

65. dakikada Fransa 4. golünü buldu. Sol kanattaki Hernandez’den pasını alan Mbappe, Hırvatistan ceza yayı üzerinde önündeki rakibine rağmen şutunu attı ve topu köşeden ağlara yolladı: 4-1.

69. dakikada Hırvatistan, Fransa kalecisi Lloris’in büyük hatası ile farkı 2’ye düşürdü. Umtiti’den pası alan Lloris, altı pas içinde Mandzukic’e çalım atmak istedi, Hırvat oyuncu ayağını uzattı ve topu ağlara gönderdi: 4-2.