BELÇİKA BUGÜN ULUSAL BAYRAMINI KUTLUYOR...

Belçika halkı bugün Ulusal bayramını kutluyor. 21 Temmuz 1831 yılında bağımsızlığını elde eden Belçika, bugün kuruluşunun 187. yılında Ulusal bayram coşkusu yaşayacak. Belçika 187 yaşını Kralı Philippe ve Kraliçe Mathilde ile birlikte kutlayacak.

Belçika halkı bugün Ulusal bayramını kutluyor. 21 Temmuz 1831 yılında bağımsızlığını elde eden Belçika, bugün kuruluşunun 187. yılında Ulusal bayram coşkusu yaşayacak. Belçika 187 yaşını Kralı Philippe ve Kraliçe Mathilde ile birlikte kutlayacak.

Belçika Ulusal Bayram kutlaması bu gün Kraliyet Kilisesinde yapılan ayin ile start alacak. Ayine Belçika'nın Kralı Philippe ve Kraliçe Mathilde'de katılacak. Ayini Belçika Başbakanı başta olmak üzere Bakanlar, resmi otoriteler ve yabancı misyon şefleride izleyecek

Ayin sonrası Kilise önünde ellerinde Belçika bayrakları ve hediyelerle bekleşen halkı Belçika Kralı Philippe ve Kraliçe Mathilde'de selamlayacak. Selamlamada vatandaşlar kraliyet ailesine çeşitli hediyeler takdim edecekler.

Bayram kutlaması Saat 14:00'den itibaren Kral Caddesinde yapılacak geçit töreniyle başlayacak. Kral ve Kraliçe toplanacak olan Belçikalıları 16:30'da selamlayarak tören alanına girecektir. Askeri ve sivil uçakların yapacağı selamlama uçuşu askeri geçit töreniyle devam edecektir. Kral Parkında düzenlenen görsel programlarda gençler ve çocuklara yönelik çeşitli eğlence parkurları kuruldu.

Havanında güzel oluşu nedeniyle bayramın coşkulu geçmesi bekleniyor.

----------------------------------------------

~Belçikanın Kuruluşu ve Belçika Tarihi

Belçika (Hollandaca: België, Fransızca: Belgique, Almanca: Belgien), Kuzey Avrupa'da bulunan, Avrupa Birliği ve NATO üyesi ülkedir.
 Federal devlet yapısına sahip olup, Hollandaca'nın bir lehçesinin resmi dil olduğu Flaman Bölgesi (Vlaanderen), Fransızca'nın resmi dil olduğu Valon Bölgesi (Wallonie) ve her iki dilin de resmi sıfatını taşıdıkları Brüksel Başkent Bölgesi (Région de Bruxelles-Capitale)'den oluşur. Brüksel'de Fransızca ağırlıklı dil olduğu için Valon Bölgesi ve Brüksel yerel idaresi, ayrıca Communaute Française (Fransız Topluluğu - esasen, Fransızca dilli topluluk) olarak tanımlanan paralel bir oluşum içinde bazı konularda birlikte hareket ederler. Son olarak, tamamı Valon Bölgesi'nin sınırları içinde kalan ve Almanya sınırına komşu Almanca anadilli küçük bir topluluk (Communaute germanophone), Valon bölgesine bağlı olmakla, bazı alanlarda özerkliğe sahiptir.
 Belçika'nın batısında Kuzey Denizi, kuzeyinde Hollanda, doğusunda Almanya ve Lüksemburg güneyinde Fransa yer almaktadır.
 Belçika'ya ilk yerleşenler Belgealar olup, 5. asra kadar Roma İmparatorluğunun idaresi altındaydılar. Beşinci asırda ise Frankların istilasına maruz kaldılar. Daha sonra ülke Charles (Şarlken)in Batı imparatorluğuna dahil oldu. 1477'den sonra, Şarlken'in yeğeni Maximilian'ın eline geçti. Bundan sonra 300 sene kadar Belçika yabancılar tarafından idare edildi.

1713'te Avusturya İmparatorluğunun eline geçti ve "Avusturya Hollandası" diye anıldı. Fransa 1813'te Belçika'yı işgal etti. 1815'te Napolyon yenilince, Belçika Hollandalıların idaresine girdi. 1830'da Belçikalılar birleşerek Fransa ve İngiltere'nin garantisi altında bağımsız bir devlet kurdular. 4 Haziran 1831 tarihinde bir krallık haline gelen Belçika, Afrika'da sömürgecilik hareketlerinde de bulundu.

Sömürgelerinden en son Kongo, 3 Haziran 1960'da bağımsızlığını kazandı. Belçika, Birinci ve İkinci Dünya Savaşına iştirak etmiş olup her iki savaşta da Almanya tarafından işgal edilmiş, Almanya'nın yenik düşmesi üzerine işgalden kurtulmuştur. Birleşmiş Milletler ve NATO üyesidir.  http://tarihlervekulturler.blogcu.com/belcikanin-kurulusu-ve-belcika-tarihi/5008692   www.belcikaaydinhaber.com