Yunanistan'da yangınlar sürüyor: En az 20 ölü

Yunanistan hükümeti, başkent Atina yakınlarında çıkan ve büyüyen orman yangınlarında en az 50 kişinin hayatını kaybettiğini, 150 kişinin de yaralandığını açıkladı. 16'sı çocuk olan yaralılardan 11'inin durumu ağır. Öte yandan yerel kaynaklar, evlerinde veya arabalarında mahsur kalan köylülerin diri diri yandığını bildiriyor.

~~Yunanistan hükümeti, başkent Atina yakınlarında çıkan ve büyüyen orman yangınlarında en az 50 kişinin hayatını kaybettiğini, 150 kişinin de yaralandığını açıkladı. 16'sı çocuk olan yaralılardan 11'inin durumu ağır. Öte yandan yerel kaynaklar, evlerinde veya arabalarında mahsur kalan köylülerin diri diri yandığını bildiriyor.

~~Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarında çıkan yangında en az 50 kişinin hayatını kaybettiği, 150 kişinin de yaralandığı bildirildi.

~~Attiki Eyalet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Vali Rena Duru'nun, yangınların devam ettiği doğu ve batı Attiki'de olağanüstü hal ilan ettiği belirtildi.

~~ÇİPRAS BOSNA-HERSEK ZİYARETİNİ YARIDA KESTİ

~~Çipras, yaptığı açıklamada, yangına müdahale için tüm acil yardım ekiplerinin sevk edildiğini belirterek, "Attiki'nin hem doğusunda hem batısında aynı anda çıkan yangınlar şüphe uyandırıyor" dedi.

~~Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Bosna-Hersek'e düzenlediği geziyi yarıda keserek Atina'ya döndü. Çipras, ilgili bakan ve bürokratların bulunduğu acil durum toplantısına iştirak etti.

~~AB'DEN DESTEK İSTENDİ

~~İtfaiye Teşkilatının açıklamasında ayrıca, yoğun ve geniş bir bölgeyi etkileyen yangınlar sebebiyle, Avrupa Sivil Savunma Mekanizmasından hava ve karadan yardım desteği talep edildiği belirtildi.