GENÇLERİMİZ YURTDIŞI TÜRKLER GENÇLİK KAMPINDA BULUŞUYOR!

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB)'nin desteği ile yurt dışında yaşayan gençlerimiz Antalya'da "Yurtdışı Türkler Gençlik Kampı"nda buluşuyor.

~~Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB)’nin desteği ile yurt dışında yaşayan gençlerimiz Antalya’da “Yurtdışı Türkler Gençlik Kampı”nda buluşuyor.

~~YTB, Yurt dışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ya da mavi kart sahibi gençlerimizin milli, manevi, tarihi ve kültürel değerlerimizi tanımaları, özümsemeleri ve gelecek kuşaklara aktarmalarını sağlamak amacıyla kültürel hareketlilik programları düzenliyor. Bu kapsamda 18 Eylül- 4 Ekim 2018 tarihleri arasında YTB, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı işbirliğinde “Yurtdışı Türkler Gençlik Kampı” gerçekleşecek. İlki geçtiğimiz mart ayında düzenlenen kamp programı yoğun talep görmüş, katılımcılara kültürel ve sportif etkinliklerin yanı sıra tarih ve diaspora bilinci konulu eğitimlere katılma fırsatı sunulmuştu.

SON BAŞVURU TARİHİ 27 AĞUSTOS 2018
Antalya Alaaddin Keykubat Kampı’nda düzenlenecek olan program, kızlar için 18 Eylül-25 Eylül 2018, erkekler için ise 27 Eylül-4 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

YTB’DEN GENÇLERE ULAŞIM DESTEĞİ!
Kampa katılım ücretsiz olup, katılımcıların Türkiye’ye ulaşım giderleri ise belirlenen tutarlarda YTB tarafından desteklenecek. Gençlik kampına son başvuru tarihi 27 Ağustos 2018 olarak belirlenirken program, ulaşım destek tutarları ve başvurular hakkında ayrıntılı bilgiler “www.ytb.gov.tr/yurtdisiturklergenclikkampi/” adresinde yer alıyor.

Yurtdışı Türkler Gençlik Kampı katılımcıları okçuluk, tırmanma duvarı, mini golf, dağ bisikleti, ip parkuru gibi sportif faaliyetlere katılma imkânı bulmanın yanı sıra Türkçe Anadil Bilinci ve Türkiye tarihi gibi konularda yapılacak eğitim çalışmalarına katılma fırsatı yakalayacak. Program dâhilinde kültürel geziler de yer alacak."‹