VEHABBİ SUUDİ UÇAKLARI 120'Yİ AŞKIN YEMENLI KURAN DERSİ ALAN ÇOCUĞU KATLETTİ

Rasthaber - Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen'in kuzeyindeki Saada kentine düzenlediği hava saldırısında 50 kişi şehit oldu, 77 kişi yaralandı.

~~Rasthaber - Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen’in kuzeyindeki Saada kentine düzenlediği hava saldırısında 50 kişi şehit oldu, 77 kişi yaralandı.

~~Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) sosyal hesabında yaptığı açıklamada, Saada'nın Dahyan ilçesinde bir otobüse yapılan hava saldırısında çoğu çocuk 50 kişi şehit, 77 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Olay yerine giden sağlık ekiplerinin yaralıları hastaneye kaldırdığı kaydedildi.

Suudi Arabistan'ın 2015'ten beri devam eden Yemen müdahalesi 10 binin üzerinde sivilin yaşamını yitirmesine, milyonlarca sivilin kıtlık ve salgın hastalık yaşamasına yol açtı.

~~BM'den Onlarca Çocuğu Öldüren Arabistan'a Kınama

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'in kuzeyindeki Sada ilinde 50 kişinin ölümüne neden olan saldırısını kınadı.

~~BM Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre Guterres, çocukları taşıyan bir otobüse düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına taziyelerini iletti.

Yemen'de tüm tarafların uluslararası insani hukuka saygı duymaları ve yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerektiğini belirten Guterres, bu savaşa son vermenin tek yolunun müzakere edilmiş siyasi bir çözüm olduğunu vurguladı.

Guterres, gerginliğin daha fazla tırmanmaması için tüm taraflara yapıcı bir şekilde siyasi süreçte rol alması çağrısı yaptı.

'BAĞIMSIZ VE HIZLI BİR SORUŞTURMA YÜRÜTÜLMELİ'

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Sada ilinde 50 kişinin ölümüne neden olduğu saldırısını kınayan Guterres, bu olaya ilişkin bağımsız ve hızlı bir soruşturma yürütülmesi çağrısında bulundu.

Sada'nın Dahyan kentinde çocukları taşıyan bir otobüsü hedef alan saldırıda 50 kişi ölmüş, 77 kişi yaralanmıştı.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, koalisyon güçleri sözcüsü Albay Turki el-Maliki yaptığı yazılı açıklamada, "Sada ilinin hedef alınması, meşru bir askeri eylem" ifadesini kullanmıştı. Maliki, Suudi Arabistan'ın Cazan kentinde sivillere yönelik düzenlenen, ölü ve yaralıların olduğu saldırıya işaret ederek, eylemde bu saldırıyı planlayan ve uygulayan unsurların hedef alındığını kaydetmişti.