FEDERAL MİLLETVEKİLİ VELİ YÜKSEL: "GENT'TE REKOR CEZA KESİLDİ"

Gent'te araçlara yönelik geçit yasağı olan bölgelerde, geçtiğimiz yıl 2,7 milyon Euro ceza kesildiği öğrenildi. 2017'nin Nisan ayından 2018'in Mayıs ayına kadar 50 bine yakın araç sürücüsüne geçiş yasağı uygulanan 7 ayrı noktada para cezası kesildi. CD&V Gent Belediyesi Grup Başkanı Veli Yüksel'in edindiği bilgilere göre Gent Belediyesi'nin kasasına toplamda 2,7 milyon Euro girerken, en çok ceza kesilen noktanın ise Sint-Jacobs kavşağı olduğu tespit edildi. Sint-Jacobs kavşağında 20 bin 224 kez ceza kesildi.

Gent’te araçlara yönelik geçit yasağı olan bölgelerde, geçtiğimiz yıl 2,7 milyon Euro ceza kesildiği öğrenildi. 2017’nin Nisan ayından 2018’in Mayıs ayına kadar 50 bine yakın araç sürücüsüne geçiş yasağı uygulanan 7 ayrı noktada para cezası kesildi. CD&V Gent Belediyesi Grup Başkanı Veli Yüksel’in edindiği bilgilere göre Gent Belediyesi’nin kasasına toplamda 2,7 milyon Euro girerken, en çok ceza kesilen noktanın ise Sint-Jacobs kavşağı olduğu tespit edildi. Sint-Jacobs kavşağında 20 bin 224 kez ceza kesildi.

Yabancı plakalı araçlara serbest geçit

Ceza uygulamalarında dikkat çeken bir başka konu ise, Hollanda veya Fransa plakalı yabancı araçların ceza yazılmadan bu noktalardan geçtiği oldu. Bu durumun kabul edilemez olduğunu kaydeden CD&V Gent Belediye Başkan Adayı Veli Yüksel, ‘’Araçlara yasak olan geçit noktalarından geçen yurtdışı şoförlerin hiçbir cezaî işleme tabi tutulmaması kabul edilemez bir durum. Gentli vatandaşların ve Belçika’da yaşayan insanların üzerinden belediye ek gelir elde ediyor. Bu planın bedelini Gent Belediyesi, Gentli vatandaşlarımıza ödetiyor. Watteeuw ve Termont'u acilen bir çözüm bulmaya davet ediyorum’’ şeklinde konuştu. Buna karşın,  Gent Belediyesi’nin ihlallerin tahsil edilemez olduğunu savunmasının doğru olmadığına dikkat çeken Veli Yüksel, ‘‘En kolay çözüm o noktalara trafik polisi koyarak yerinde ceza kesilebilir. Ama Gent Belediyesi kendi vatandaşlarına yılda 3 milyon ceza kesmeyi tercih ediyor’’ dedi.

Hava kirliliği bahane

Yüksel, uygulamada yurtdışından transit geçiş yapan araçların arkalarına bakmadan yasak olan noktalardan geçebildiklerine dikkat çekerek, ‘‘Bu şekilde zorla dayatılan araç geçit yasaklarının Gent’te araç sahiplerine karşı getirilen bir uygulama olduğunu apaçık ortaya koymaktadır. Mevcut belediye (SP.a , Groen ve Open-VLD) bu uygulama ile Gentli vatandaşların paralarına göz dikmektedir. Ulaşım ve hava kirliliği bir bahane, Gent Belediyesi cezalar gelsin derdinde’’ şeklinde konuştu.

Yasak geçit noktalarını kaldıracağız

14 Ekim seçimlerinden sonra Gent’te yasak geçit noktalarını kaldıracaklarını söyleyen Veli Yüksel, ‘‘Biz CD&V olarak Gent’te bu tür uygulamalara yeter artık diyoruz. Bizim parti olarak bu konuda tavrımız ve projelerimiz bellidir. Öncelikle herkes yasalara ve kanunlara eşit bir şekilde tabi tutulmalıdır. Diğer taraftan da birtakım yasak olan geçit noktalarının kaldırılması gerekmektedir. Sadece Gent halkına zulüm edebilmek adına yapılan bu işlemlere daha fazla göz yumamayız. Rabot semtindeki Bargie köprüsünü ve Wondelgemstraat kavşağını tekrar trafiğe açacağız’’ dedi.