YEREL SEÇİMLERİ İÇİN TÜRK KÖKENLİ ADAYLAR ADAYLIKLARINI AÇIKLAMAYA DEVAM EDİYORLAR

Belçika genelinde '14 Ekim 2018'de yapılacak olan yerel seçimlere 200'ü aşkın Türk kökenli siyasetçinin aday olduğu tahmin ediliyor.

Belçika genelinde '14 Ekim 2018'de yapılacak olan yerel seçimlere 200'ü aşkın Türk kökenli siyasetçinin aday olduğu tahmin ediliyor.

Adayların büyük bölümü mevcut parti ve belediye başkan listelerinden girmekteler. Türk kökenli siyasetçlerin ağır toplarından olani Emir Kır, Saint Josse belediyesi için kendi listesini oluştururken, Brüksel milletvekillerinden Şevket Temiz 1000 Bruxelles'den, Hasan Koyuncu ve Emin Özkara ise Schaerbeek PS listesinden adaylıklarını açıkladılar. Başkan yardımcıları Sait Köse, Sadık Köksal ve siyasetçi Halis Kökten ise Schaerbeek'de belediye başkanı Bernard Clerfayt'ın başını çektiği  listes yer alarak seçime gidiyorlar.

Belçika genelinde mevcut sistem partileri, belediye başkan listeleri yanında bazı Türklerin kendilerinin oluşturduğu küçük partilerden aday oldukları gözlendi.Belçikanın değişik bölgelerinde çeşitli partilerde siyaset yapan 200'ü aşkın adayın listelerde mücadele edeceği tahmin edilmekte. Adayların seçim kampanyaları devam ediyor.Tüm adaylara seçim kampanyalarında başarılar diliyoruz.

Belçika Aydın Haber Dergimiz bu sayısını seçim özel sayısı olarak hazırlayarak, dergide adayların röportaj ve ilanlarına yer verdi. Bir çok aday yapacakları çalışmalarını dergimize değerlendirdi.
Eylül/Ekim Seçim Özel sayımız dolu dolu çıkacaktır. Belçika Aydın Haber olarak Tüm adaylara başarılar diliyoruz.

Dergimiz Genel Yayın Yönetmeni Celil Gündoğdu özellikle yeni aday olan genç siyasetçilere bir dizi önerilerde bulunan düşüncesini facebook sayfasından yayınladı. Gündoğdu'nun genç siyasetçilere yönelik değerlendirmelerini sizlerle paylaşıyoruz.

BELÇİKA'DAKİ YEREL YONETİMLERE YENİ ADAY OLAN KARDEŞLERİMİZE BİR KAÇ ÖNERİ:

1- Özgüveninizin ve diplomanızın siyasi anlamda yeterli olup olmadığına önce kendinizi inandırın.
 2- Mensup olduğunuz partinin tüzüğünü iyice okuyun.
 3- Partinizin yerel yönetim politikasını iyice öğrenin
 4- Projelerinizle alana çıkın. Yapacaklarınızı vatandaşlara iyi bir şekilde anlatınız.
 5- Kısır çekişmelerden uzak seviyeli bir kampanya yaparak, halkın sevgisini kazanmaya çalışınız.
 6- Tecrübeli siyasi ve kanaat önderlerinden bilgiler edinin.
 7- Yalnız Türk toplumunun değil, tüm Belçikalılara hizmet edeceğiniz duygu ve şuuru ile hareket ediniz.
 8- Kampanya süresince tüm rakiplerinizin çalışmalarını centilmence değerlendirin.
 9- Siyasi konuşmalarınız şahıs ve partilerin olumsuzlukları üzerine değil de, sizin yapacağınız ve yapmayı planladığınız projelerin anlatılması ve tanıtılması üzerine olmalı.
10- Mümkün mertebe yerel yönetimlerde şimdiye kadar planlanmamış projeler üzerine yoğunlaşılmalı.
11- Kampanyanızı ciddi, disiplinli ve güleryüzle yapmanız, tüm siyasi rakiplerinize karşıda sevgi, saygı ve hoşgörüyle yakınlaşmalısınız.
 12- Yapamayacağınız işler ve çalışmalar hakkında kesin konuşup, söz vermeyiniz.
 13- Unutmayınız! Başarılar, başarısızlıkları örneklemekle değil, başarıya giden ilkeli çalışmalara kilitlenmek ve azmetmekle elde edilir.

Yerel yönetimlere katılan tüm demokrasi kahramanı adaylara başarılar diliyorum.

www.belcikaaydinhaber.com