10,30 KM SCHAERBEEK KOŞUSUNUBAŞKAN YARDIMCISI KÖSE ATEŞLEDİ

Schaerbeek Belediyesi spor'dan sorumlu başkan yardımcısı Sait Köse'nin geleneksel hale getirdiği ve inisiyatifinde, 22 Eylül 2018' günü Stade Terdelt'de gerçekleşen 10,30KM Schaerbeek Koşusu'na yüzlerce atlet katıldı.

~~Schaerbeek Belediyesi spor’dan sorumlu başkan yardımcısı Sait Köse’nin geleneksel hale getirdiği ve inisiyatifinde, 22 Eylül 2018’ günü Stade Terdelt’de gerçekleşen 10,30KM Schaerbeek Koşusu’na yüzlerce atlet katıldı.

Başkan Yardımcısı Sait Köse, Scherbeek belediye başkanı Bernard Clerfayt ile birlikte koşu startı verdi. Köse, elindeki tabancayı ateşleyinci, yüzlerce atlet parkurdan, verilen hedefe doğru koşmaya başladı. Atletler verilen güzergahtan geçip, Schaeerbeek belediyesinde, Başkan Clerfayt’la tokalaşarak, koşularını tamamladılar.

10,30 KM Schaerbeek Koşusu’na katılan çocuklar ve her yaştan genç ve yetişkin ailece koşu sporunun faydalarını keşfederken, Schaerbeek’in Belediye binası ve değişik sokak ve meydanlarını da koşarak, öğrendiler.
Koşunun yapıldığı alana eski siyasetçilerle birlikte çiçeği burnunda yeni adaylarda katılarak, coşku yaşadılar. Koşu büyük bir ilgiyle karşılandı. Koşu alanında çocuklara kurulan parkurlarda çocuklar gönüllerince eğlenirken, yetişkinler ve gençlerde verilen konserlerle hoş vakit geçirdiler.

Çocuk koşusu saat 19:00’da başladı.

Stade Terdelt/ Terdeltstation’da çocuklara ve ailelere yönelik değişik aktivitelerin eşliğinde başlayan 10,30 KM Schaerbeek Koşusu’nda çocuklar saat 19:00’da koştular. 3 Yaşından itibaren çocukların katıldığı 400 m ve 800 m olarak belirlenen koşuda çocuklar centilmence yarıştılar.

Genç ve yetişkinler için koşu saati 20:00 oldu

Gençler ve yetişkinlerin koşusu saat 20:00’de Terdelt Stadı’ndan başlayıp, aynı yerde bitmek üzere  5 Km  ve  10 Km’lik  parkurlarda gerçekleştirildi. 10 Km’lik koşu parkurunda yer alanlar Schaerbeek Belediye binasının içi ve Belediye Başkanı Bernard Clerfayt’ın odasında da koşarak koşuyu tamamladılar. Katılımcıların kendi ritimlerinde koşacakları 10,30KM Schaerbeek koşusu sonunda madalya ve kupalar dağıtıldı.
Koşu parkurunda bando takımı, Terdelt Stadında konser, Dj ve çocuk aktiviteleri

Bando takımı, 3 farklı müzik grubunun konseri ve DJ ile şenlik havasında organize edilen 10,30KM Schaerbeek Koşusu ile ilgili olarak Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse şunları ifade etti:

“Spor alanında  iki önemli konunun üzerinde duruyorum: 1- Herkesin spor yapabilmesi 2- Farklı spor dallarının tanınması ve yaygınlaşması. Bu anlamda ailelere verdiğimiz spor çekleri, spor kulüplerine tanıdığımız mali olanaklarla Schaerbeek içinde spor yapılmasını yaygınlaştırmaya çalışıyoruz.

10,30KM Schaerbeek Koşusundaki amacımız da  ailelerin farklı bir spor dalını çocukları ile birlikte keşfetmesini sağlamak. Mümkün olduğunca yarış mantığından uzak, birlikte keyif alarak, Schaerbeek’in farklı sokak ve meydanlarını hatta Belediye binasının tarihi mekanlarını tanımaktır.

Vatandaşlarımızın bu olanağı değerlendirip, koşuya katılmaları, koşu öncesi ve sonrası yapılan etkinlikleri takip etmeleri bizleri mutlu etti. Katılımcılara ve organizede emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyorum” dedi.
www.belcikaaydinhaber.com