HÜSEYİN DÖNMEZ, "PARTİME GÜÇ KATACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM"

Duayen Gazeteci-Yazar ve televizyon programcısı olan Hüseyin Dönmez'in, dün yayınlanan basın bildirisiyle BTMB'deki aktif görevi olan başkanlıktan ayrılarak, pasif üyeliğinin devam edeceği duyurulmuştu. Dönmez, "Hepinizin bildiği gibi Belçika genelinde 14 Ekim 2018 günü yerel seçimler var. Yaşadığım şehir Houthalen-Helchteren'de CD&V Partisi listesinden 27. sıradan aday gösterildim. Etik kuralı gereği, BTMB'nin kurumsal kimliğine zarar gelmemesi için başkanlıktan ayrıldım, ancak pasif üyeliğim devam edecektir. Yani BTMB'inden istifa etmemiş oldum" diyerek, sözlerine şu şekilde devam etti.

Duayen Gazeteci-Yazar ve televizyon programcısı olan Hüseyin Dönmez'in, dün yayınlanan basın bildirisiyle BTMB'deki aktif görevi olan başkanlıktan ayrılarak, pasif üyeliğinin devam edeceği duyurulmuştu.

Yerel seçimlere katılacak olan Hüseyin Dönmez, dergimize şu açıklamalarda bulundu:

"Hepinizin bildiği gibi Belçika genelinde  14 Ekim 2018 günü yerel seçimler var. Yaşadığım şehir Houthalen-Helchteren'de CD&V Partisi listesinden 27. sıradan aday gösterildim. Etik kuralı gereği, BTMB'nin kurumsal kimliğine zarar gelmemesi için başkanlıktan ayrıldım, ancak pasif üyeliğim devam edecektir. Yani BTMB'inden istifa etmemiş oldum" diyerek, sözlerine şu şekilde devam etti.

 "Aslında çok önceden özel bir hazırlığım ve düşüncem olmamasına rağmen ikamet ettiğim Houthalen-Helchteren belediyesinde bugüne kadar üstlenmiş olduğum siyasi görev ve sorumluluk gereği adaylığım gündeme geldi.

Birkaç yıldır Houthalen-Helchteren belediyesinde CD&V Partisi bünyesinde yönetim kurulu üyesi ve Meulenberg semti başkanlığını yürütmekteyim. İzin öncesine kadar üyesi olduğum CD&V Liste Komisyonu'nda adaylarımızın büyük bir çoğunluğunu belirlemiştik.

Ancak parti yöneticilerimiz diğer semt başkanlarımızın aday olmalarını göze alarak benim de aday olmamın partiye güç katacağını, siyasetin tecrübe ve dinamizme ihtiyacı olduğunu ifade edince kendimizi bir anda aktif siyaset aranasında bulduk.

Ok yaydan çıktı bir kere, öneri tarafımdan kabul edildi, fotoğraflar çekildi, listede yer belirlendi ve listemiz resmi olarak teslim edilerek adaylığımız resmileşti. Siyaset hayatımızın her anında karşımızdadır. Hayatımızın aslında bir parçasıdır. Kullandığımız su, yollarımız, ödeyeceğimiz vergi, hayatımızın parçası olan birçok şeyin sınırları siyasetçilerin üyesi oldukları kurumlarda aldıkları kararlarla belirleniyor. Kısaca siyaset, sadece bireylerin değil toplumların, ülkelerin ve tüm insanlığın kaderini çiziyor, dünyanın dengesini belirliyor.

Houthalen-Helchteren belediyesi 32 bin civarında nüfusu var. Belçika'nın Limburg bölgesinde oldukça şirin bir belediye. Burada aynı zamanda 6 bin civarında çoğunluğunu Türkler'in oluşturduğu bir Müslüman toplum var. Belediyemizde genel anlamda nüfusunun hemen hemen yarısı göçmen kökenlidir. Ortak yaşam burada oldukça güçlüdür. Karşılıklı saygı ve dayanışma maden ocaklarında yıllarca birlikte çalışanların bir mirası olarak görülebilir.

Peki bu seçimlerde bir aday olarak topluma hangi konularda ne tür mesajlarınız olacak diye sorulursa, kısaca şu nokları öncelikli olarak sıralayabilirim. Daha ziyade kendi semtim ile alakalı uzun bir zamandır gündemimizde olan konularla başlamak isterim.

- Spor kulübü Eendracht Houthalen için hazırlamış olduğumuz büyük projeyi hayata geçirmek elbette birinci önceliğimiz olacaktır. Bu kulüp geçmişi ile ve aynı zamanda bugün içinde Meulenberg semtinin en önemli buluşma merkezidir. Yeniden yapılandırılması ve yeni bir yapılanma ve altyapıya şiddetle ihtiyaç vardır.

- Yeni yapılan sosyal konutların mevcut ikamet alanında bir daralmaya sebep olduğu tartışmalarını çok ciddi buluyoruz. Bu nedenle çocuklara, gençlere ve özellikle kadınlar için nefes alacakları, spor yapacakları, rahatlıkla biraraya gelebilecekleri yeni creatif alanların yapılmasını özel olarak sürekli gündemde tutarak, projeler üreteceğiz.

- Meulenberg semtinin ulaşım konusunda anaarter yollara bağlantısı ciddi bir sorun oluşturuyor. Koolmijlaan caddesinin yeniden yapılandırılması ve Grote Baan denilen ana cadde ile bağlantısının yeniden dizayn edilmesini sağlamaya çalışacağız.

- Meulenberg semtinde sokakların kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından gizlice çöp atılarak kirletilmesi son dönemlerde ciddi bir sorun haline geldi. Bu konuda etkin biz çözüm bulunmasını sağlamak önemli bir önceliğimiz olacaktır.

-Son olarak yaşamış olduğumuz semtte sivil toplum örgütlerinin daha yakın ve sıkı ortak çalışmalar içerisinde olmasını sağlayacak düzenlemeler getirmeyi de hedeflerimiz arasında olduğunu hatırlatmak isterim.

Bu listeyi hem semtimize dair diğer farklı konulardaki sıkıntılarımızı, hem de diğer semtlerin sorunlarını da ekleyerek genişletebiliriz. Ancak sorunları çözmek, projelerimizi hayata geçirmek için güçlü bir belediye yönetimine ihtiyaç olduğunu da hatırlatmak isterim.

Kısaca güçlü ve dinamik bir belediye yönetimi için bende varım dedim, ve tüm seçmenlerimizin desteğini bekliyorum." dedi

www.belcikaaydinhaber.com