NASREDDİN HOCA KÜÇÜK ANADOLU'YA EMANET EDİLDİ

~Tunçtan yapılan yeni Nasreddin Hoca heykeli Schaerbeek'in "˜Küçük Anadolu' diye adlandırılan Türk Esnafların yoğun olduğu bölgeye geçici olarak yerleştirildi.

~Tunçtan yapılan yeni Nasreddin Hoca heykeli Schaerbeek’in ‘Küçük Anadolu’ diye adlandırılan Türk Esnafların yoğun olduğu bölgeye geçici olarak yerleştirildi.

Schaerbeek Belediyesi Fransız Kültürü ve Temizlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Sadık Köksal, geçtiğimiz Cumartesi günü Chaussée de Haecht üzerine yerleştirilen yeni Nasrettin Hoca heykeliyle ilgili açıklama yaptı.

Önceki heykelin yapımı için kullanılan malzemenin Belçika hava şartlarına uymadığı için tahrip olduğunu  belirten Sadık Köksal, bu heykelin tunçtan ve daha sağlam olduğunu  söyledi.

Yeni heykeli Türklerin en yoğun olduğu bölgede istediklerini ancak Brüksel Bölge Hükümeti’nin istedikleri yere izin vermemesinden dolayı şimdiki yerine idareten yerleştirdiklerini ifade etti.

Schaerbeek belediyesinin diğer Türk kökenli Başkan Yardımcısı Sait Köse ile Schaerbeek Liste du Bourgemestre Listesi’nin Türk kökenli adaylarından Emel Doğancan Kotaoğlu, Emel Köse , Mehmet Bilge, Mergyul Nazim ve Turkse Unie Brüksel koordinatörlerinden Hatice Karakaya ile  birlikte sembolik olarak heykelin açılışını gerçekleştirdiler.

Turkse Unie Brüksel sponsorluğunda,  Nasreddin hoca giyimli şahıs vatandaşların ilgi odağı oldu. Vatandaşlar, Nasreddin Hoca ile ‘Nasreddin Hoca’ heykeli önünde hatıra resim çektirdiler.

“HOCAMIZI, SCHAERBEEKLİLERE EMANET ETTİK”

Sitemize açıklamalarda bulunan Köksal, Önceki bakalitten yapılan Nasreddin Hoca Heykeli’nin kırılması tahrip edilmesi üzerine daha kalıcı ve sağlam bir heykelin yapılarak getirilmesi için çalışmalar yaptık. Türk Büyükelçiliği ile birlikte istişarelerde bulunarak, yeni ve sağlam bir heykelin getirilerek merkezi bir yere yerleştirmeyi düşündük. Bunun için çalışmalar yaptık.

Türk kültür bakanlığı ile yazışmalarımız neticesi karar verildi, heykel yapıldı ve geldi. Şuan yeri ile ilgili çalışmalarımız sürmekte. Geçici olarak bu heykeli eski yerine yerleştirip, asıl yeri oluşturuluncaya kadar burada emaneten kalmasını sağlayacağız. Hatta Türk toplumu arasında yapacağımız anketlerde heykeli nerde görmek istedikleri? konusunda da vatandaşların düşüncelerini alacağız.

Heykel Sivrihisar’de yapıldı. Nasreddin Hoca’nın doğduğu yer olduğu için orası tercih edildi. Heykel, Sivrihisar’lı heykeltraş ustası Muhittin Yurdaner, tarafından bronzdan yapıldı.

Heykel, 1,20cm metre yüksekliğinde olup, nezih bir heykeldir. Yapılan heykel 30 Temmuzda teslim alındı ve geçtiğimiz Cumartesi buraya dikildi” dedi.

www.belcikaaydinhaber.com

  1.