Seçim panelinde yabancıların sorunları tartışıldı

~~Belçika genelinde 14 Ekim'de yapılacak yerel seçimlerle ilgili Türk Dernekler Birliği-UTV Anvers bölgesinde seçim paneli düzenledi, yabancıların sorunları tartışıldı.

~~Belçika genelinde 14 Ekim’de yapılacak yerel seçimlerle ilgili Türk Dernekler Birliği-UTV Anvers bölgesinde seçim paneli düzenledi, yabancıların sorunları tartışıldı.

Türk Dernekler Birliği-UTV seçim panelini Faslı Dernekler Federasyonuyla birlikte tertipleyip hem salonda hem panelde çok kültürlü bir katılım sağlandı. Anvers bölgesinde ırkçı Flaman Menfaati Partisi (Vlaams Belang) hariç tüm siyasi partiler panelde temsil edildi, tartışılan konular ise ırkçılık, istihdam, başörtüsü, konut, eğitim ve birlikte yaşam gibi yabancıların başlıca sorunları ve siyasi partilerin görüşleri tartışıldı. UTV görevlileri panelden önce Anvers sokaklarına çıkarak seçimlerle ilgili halkın fikirlerini sordular ve bunu panelde kısa film olarak görüntülediler. Çok profesyonel tertiplenmiş panelde katılımcılar akıllı telefonlar aracılığıyla siyasetçilerin savundukları konularla internet anketi düzenlediler canlı sonuçlar görüntülediler.

Liste başlarının katıldığı panel sonrası halkın siyasetçilerle birebir görüşme imkanı da oldu, fotoğraflar çekildi, diyaloglar oluştu.