AKP'Lİ ÜSKÜDAR BELEDİYESİ TOMA VE POLİSLER EŞLİĞİNDE CAMİ YIKTI

CHP'yi her fırsatta Camilere düşmanlıkla suçlayan AKP zihniyeti, cemaatin direnmesine karşılık, gece yarısı Camii yıktı. İmam cemaati direnişe çağırdı ama yıkıma engel olamadı İstanbul Üsküdar'da bulunan Esentepe Cami, belediye ekiplerince sabaha karşı yıkıldı. 4 yıl önce restorasyonu yapılan cami için dün yıkım kararı alınmış ancak cami hoparlöründen "Cemaatin direnişe çağırılmasıyla" belediye ekipleri geri dönmüştü. Geceyarısı yeniden bölgeye gelen belediye ekipleri, TOMA'lar ve polisler eşliğinde camiyi yıktılar. Belediyeden yıkımla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

CHP'yi her fırsatta Camilere düşmanlıkla suçlayan AKP zihniyeti, cemaatin direnmesine karşılık, gece yarısı Camii yıktı.

İmam cemaati direnişe çağırdı ama yıkıma engel olamadı

İstanbul Üsküdar'da bulunan Esentepe Cami, belediye ekiplerince sabaha karşı yıkıldı. 4 yıl önce restorasyonu yapılan cami için dün yıkım kararı alınmış ancak cami hoparlöründen "Cemaatin direnişe çağırılmasıyla" belediye ekipleri geri dönmüştü. Geceyarısı yeniden bölgeye gelen belediye ekipleri, TOMA'lar ve polisler eşliğinde camiyi yıktılar. Belediyeden yıkımla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

~~İstanbul’da Üsküdar Belediyesi ekipleri, Kirazlıtepe’de bulunan Esentepe Camii’ni yıkmak için dün sabah saatlerinde harekete geçti.

CEMAAT DİRENİŞE ÇAĞIRILDI

Cami hoparlöründen yapılan anonsla mahalle halkı direnişe çağırıldı. Mahallelinin cami önünde toplanmasıyla belediye ekipleri yıkım yapamadan geri döndü.

VATANDAŞLAR UYUYUNCA GECE DÖNDÜLER

AKP'li Üsküdar Belediyesi’ne bağlı yıkım ekibi, dün gece saatlerinde Esentepe Cami’ni yıkmak için yeniden bölgeye geldi.

İş makineleri gece yarısı caminin yıkımına başladı. Caminin yıkım görüntülerini CHP Milletvekili Mahmut Tanal yayımladı. Yıkım ekibine TOMA’lar ve çevik kuvvet ekiplerinin de eşlik ettiği görüldü.

Caminin restorasyon sonrası açılışı 2014 yılında yapılmıştı.

4 YIL ÖNCE RESTORE EDİLİP İBADETE AÇILMIŞTI

Bu sabah yıkılan Esentepe Camii, Üsküdar Belediyesi tarafından restore ettirilmiş ve 2014 yılıl Eylül ayında Başkan Hilmi Türkmen'in katıldığı törenle yeniden ibadete açılmıştı.

Açılış töreninde konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar'daki camilerimizin tefrişatıyla yakından ilgileniyoruz. Önümüzdeki günlerde camilerimizin lavabolarında, abdesthanelerinde, bir Üsküdarlıya yakışır pırıl pırıl tertemiz lavabolar inşa edeceğiz ve önce merkezdeki camilerden başlayacağız.” demişti.

Cami çıkışında ise törene katılanlara, etli pilav, ayran ve tulumba tatlısı ikram edilmişti.