Eser Baysal'a 2018 yılı "Belçika Örnek Kıdemli Vatandaş" ödülü verildi

Kısa adı TÜRYAK olan (Türkiye Kıdemliler Konseyi) tarafından her yıl geleneksel olarak verilmekte olan " Örnek Kıdemlı Vatandaş" ödülü bu yıl Belçika"ºda eğitimsel hizmetleri olan, Marie Happs Yüksek Lisan Okulu Türkçe Bölümü kurucusu ve hocası ESER BAYSAL'a verildi.

Kısa adı TÜRYAK olan (Türkiye Kıdemliler Konseyi) tarafından her yıl geleneksel olarak verilmekte olan " Örnek Kıdemlı Vatandaş" ödülü bu yıl Belçika›da eğitimsel hizmetleri olan, Marie Happs Yüksek Lisan Okulu Türkçe Bölümü kurucusu ve hocası ESER BAYSAL’a verildi.

Belçika'da uzun yıllardan beri hizmetler veren ve mütevaziliği ile tanınan Eser BAYSAL, yüzlerce yabancıya Türkçe dersi vermiş ve ayrıca AB Birliğine Tercüman yetiştirmiştir. Baysal, Şehit Mehmet Gönenç Anadolu Lisesi'den sonra, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'de okudu, Brüksel Başkent Bölgesi'de yaşıyor

Konuyla ilgili bize bilgi aktaran TÖSED Onursal Başkanı Yaşar Tümbaş «TÖSED üyesi olan Eser BAYSAL'ı kutlar, çalışmalarında başarılar dileriz» temennisinde bulundu.

Not: Bu ödül 2016 yılında TÖSED Onursal Başkanı Yaşar TÜMBAŞ'a ve 2017 yılında Beringen Müzik dernek ve okulu kurucusu İsmail ERDOĞDU'ya da verilmiştir.

Belçika Aydın Haber ekibi olarak bizlerde değerli eğitmen Eser Baysal hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com