"¹HAYATA DAİR Bİ'KAÇ SATIR"º KİTABI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

~~Gazeteci ve Araştırmacı Yazar ve kısa adı BTMB olan Belçika Türkçe Medya Birliği Başkanı Fikret Aydemir'in uzun yıllardır yazdığı makalelerden seçilmiş makalelerden oluşan "˜Hayata Dair Bi'Kaç Satır' adlı kitabının tanıtım ve imza gününe ilgi hayli büyüktü.

~~Gazeteci ve Araştırmacı Yazar ve kısa adı BTMB olan Belçika Türkçe Medya Birliği Başkanı Fikret Aydemir’in uzun yıllardır yazdığı makalelerden seçilmiş makalelerden oluşan ‘Hayata Dair Bi’Kaç Satır’ adlı kitabının tanıtım ve imza gününe ilgi hayli büyüktü.

Avrupa’nın başkenti Brüksel’in (Hôtel de Ville Bruxelles), tarihi belediye salonunda gerçekleştirilen imza gününde yazar Fikret Aydemir, tebrikleri kabul ederek,  bir taraftan kitabını tanıttı, diğer taraftan da kitabını imzalayarak, okurlarıyla buluşma fırsatı buldu.

Kitabı yayınlayan, Türkiye’nin en köklü ve bilinen yayınevlerinden olan Inkılap Yayınevi  Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Bozkurt  ve Yazarlar Ajansı temsilcisi Sayım Çınar’ında hazır bulunduğu  tanıtıma, T.C. Brüksel Büyükelçisi Levent Gümrükçü, T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Brüksel Parlamentosu Milletvekili ve Brüksel büyükşehir belediye meclis üyesi Şevket Temiz, Schaerbeek Belediye başkan yardımcısı Sait Köse, Schaerbeek belediye meclis üyesi Döne Sönmez, Bakan eski danışmanı Nebahat Acar, Yazarın eşi psikolog Selma Türköz,  sanatçılar, STK temsilcileri ve kalabalık kitap sever katıldı.

Programın sunum konuşmasını Şaire ve Ressam Nerkiz Şahin başarılı bir şekilde yaparak, kitap ve yazarı hakkında kısa notlar paylaştı.

Kitabın yazarı Aydemir, düzenledikleri kitap tanıtım ve imza gününe katılan protokol üyeleri ve tüm davetlilere teşekkür ederek, başladığı konuşmasında şunları aktardı:

“Kitabımızı tanıtmak üzere bu nezih mekanı bizlere tahsis eden belediye başkanı sayın Philippe Close ve belediye meclis üyesi  sayın Şevket Temiz’e çok teşekkür ediyorum.  Bu anlamlı günümde sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum” dedi.

Brüksel Milletvekili Şevket Temiz ise yaptığı konuşmada, öncelikle tüm davetlilerimiz olarak, belediyemize hoş geldiniz. Gazeteci-Araştırmacı yazar sayın Fikret Aydemir’in hazırlamış olduğu kitabın tanıtımını Belediye salonumuzda gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyuz. Bu programa normalde Belediye başkanımız sayın Philippe Glose’de katılacaktı. Ancak iki gün sonra yapılan yerel seçimler nedeniyle, yoğun programlarından dolayıkatılamadığını”, belirterek, Belediye başkanı Philippe Close’nin mesajını Fransızca okudu.

BÜYÜKELÇİ GÜMRÜKÇÜ: “KİTAP AKICI BİR USLUPLA YAZILMIŞ, ÇOK BEĞENEREK OKUYORUM”

Programda bir selamlama konuşması yapan T.C. Brüksel Büyükelçisi Levent Gümrükçü, “Ben, sizlerle beraber bu güzel etkinlikte bulunmaktan dolayı çok mutluyum.  Bu başarısı için Fikret beyi tebrik ediyorum. Ben, Brüksel’e 10 ay önce geldiğimde ilk gazetecilerle yaptığım görüşmede kendisini tanıdım. Buradaki Türk medyasıyla bir araya geldiğimde ilk buluşmayı yapmıştık.

Yazılarını da okuduğum, takip ettiğim, tanıdığım ve değer verdiğim birisidir. Aradan geçen süre içerisinde bir çok meseleyi konuşma fırsatımız oldu. Kendisinin görüşlerinden, fikirlerinden ve düşüncelerinden daha çok yararlandım ve yararlanmaya da devam ediyorum.

Bu güzel kitabı yazarak bizlere yalnız sözlü olarak değil, yazılı olarak da değerli bir eser bıraktığı için kendisine çok teşekkür ediyorum. Esasında ilk kitabını bize getirdiğinde de konuşmuştuk. 15- 20 sene önceki yazılarını kitabında değerlendirmesi önemli. Bildiğiniz gibi zaman çok hızla akıp gidiyor.

Bugün konuştuğumuz bir şey yarın geçerliliğini yitirdiği bir dönemden geçiyoruz. Yani zaman o kadar hızlı akıp gidiyor. Ben kendisine 15-20 yıl önceki yazıları topladığınız bu kitap okuyucuların beğenisini alacak mı, onları sıkmaz mı? diye kendisine söylemiştim.

O da ben onları düşünerek yazılarımı seçerek ‘Hayata Dair Bi’Kaç Satır’ adında derledim dedi. Hayata ve ülkeye dair makaleleri aldım demişti. Zamanın testini aşan yazılarımı seçtim” dedi.

Ben de kitabın büyük kısmını okudum. Ancak bitiremedim. Okuduğumda Fikret bey olayları akıcı bir uslupla yazmış ve çok beğendim. Bu vesileyle kendisini bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

AHMET BOZKURT “BU KİTABI YAYINLAMAKTAN MUTLU OLDUK”

Kitabı yayınlayan, Inkılap Yayınevi  Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Bozkurt ise, “Hayata Dair Bi’kaç Satır’ adlı kitabı incelediklerini yayına değer bulduklarını ve böylesi güzel bir kitabı yayınlamaktan mutlu olduklarını” söyleyerek, Fikret Aydemir’i tebrik ederek, kitaptaki ‘Tevfik Fikret’in Buluşması’ başlıklı bir makaleyi okurlarla paylaştı.

SAYIM ÇINAR “BU KİTAPTA HERKES KENDİNDEN BİR PARÇA BULACAK”

Yazarlar Ajansı temsilcisi Sayım Çınar’da yaptığı konuşmada, kitap kendisine geldiğinde incelediğini ve çok beğendiğini ifade ederek, Fikret Aydemir’i tebrik ettiğini anlattı.

Öınar, sözlerine şu şekilde devam etti. “Böylesi merkezi ve tarihi bir mekanda bu kitabın tanıtılmasını anlamlı bulmaktayım. “Sefiller”in yazarı Victor Hugo’nun, insanlık tarihini değiştiren düşün adamı Karl Marks’ın da yaşamış olduğu Grand Place’daki tarihi Büyükşehir Belediye binasını bize açtılar. Fikret Aydemir’in “Hayata Dair Bi’kaç Satır” adını verdiği 420 sayfalık anlatı kitabında, genelde Avrupa’da ama özelde Belçika’da yaşayan herkesin kendini veya kendinden bir parça bulacağını düşünüyorum. Brüksel merkezli Avrupa Birliği ve NATO gibi siyasi ve ağır konuları haberleştiren Fikret Aydemir, köşe yazarlığı dışında hayata dair yazılarını kitap haline getirdi. Bu vesileyle, kendisini tebrik ediyor, yolu açık olsun” dedi.

KADİR DURAN,  AYDEMİR'E BİR YAĞLIBOYA TABLOSU HEDİYE ETTİ

Programda Bruxelles Korner sahibi Kadir Duran kendi yaptığı bir yağlı boya tablosunu Fikret Aydemir’e takdim ederek, kendisini ‘tebrik’ etti.

Program Yazar Fikret Aydemir’in kitaplarını imzalamasıyla son buldu.

www.belcikaaydinhaber.com