GENT'BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNE 6 TÜRK KÖKENLİ GİRDİ

~~Belçika'da 14 Ekim Pazar günü yapılan seçimlerde en çok Türk kökenli adayın ve partinin yarıştığı seçimlerde "˜Türk partileri' hiçbir temsilci çıkaramadı.

~~Belçika’da 14 Ekim Pazar günü yapılan seçimlerde en çok Türk kökenli adayın ve partinin yarıştığı seçimlerde ‘Türk partileri’ hiçbir temsilci çıkaramadı.

Üniversiteler ve sanayii şehri olan Gent’te seçim bayağı çekişmeli geçti. Sonuçların en geç açıklandığı il olan Gent’te geleneksel partilerde bulunan 6 Türk Gent Büyükşehir Belediye Meclisine girmeye hak kazandı.

Çeşitli listelerden yaklaşık 50’ye yakın Türk kökenli adayın yarıştığı seçimde, 6 Türk kökenli aday belediye meclisine seçildi. Türk Partilerinden aday olan Be. One Başkanı Meryem Kaçar, MRP Başkanı Murat Köylü dahil hiç kimse seçilemedi.

Gent’te Belediye Meclisinee Resul Tapmaz (4381), Veli Yüksel  (2934), Cengiz Çetinkaya (2933), Mehmet Sadık Karanfil  (1193), Yeliz Güner (1158) ve Yüksel Kalaz 1020 oyla seçildi.

Türk Partisi  Be. One Başkanı Meryem Kaçar (579), MRP Başkanı Murat Köylü ise 267 oyla seçilemediler. Bu sonuçlara göre, Belçika Türk Toplumunun marjinal Türk partilerine karşı soğuk oldukları gözlendi.

Seçilen tüm adayları tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com