TÜM YURTTA ON MİLYONLAR CUMHURİYET COŞKUSU YAŞADI

Cumhuriyet'in 95. yılı tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlandı. Edirne'den Kars'a binlerce kişi ellerine Türk bayrağı ve Atatürk fotoğraflarını alarak meydanları doldurdu. İşte o büyük çoşkudan karaler.

Cumhuriyet'in 95. yılı tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlandı. Edirne'den Kars'a binlerce kişi ellerine Türk bayrağı ve Atatürk fotoğraflarını alarak meydanları doldurdu. İşte o büyük çoşkudan karaler.

Anıtkabir’de tüyleri diken diken eden görüntüler! Binler hep bir ağızdan Andımızı okudu

Andımızın okullarda okutulması tartışması devam ederken, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi istiratgahında yalnız bırakmayan binlerce vatandaş, hep bir ağızdan Andımızı okudu.

 
Tüm yurtta Cumhuriyet coşkusu

 

  •  
  •  
  •  
  •  

ANKARA

Çankaya’da Cumhuriyetin 95. yılı Anıtpark'ta coşkuyla kutlandı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikler binlerce Cumhuriyet sevdalısının katıldığı meşaleli yürüyüşünün ardından Nilüfer konseriyle taçlandı.

ankara_aa1_6523454
 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahının yanı başında Cumhuriyetin 95. yılı büyük bir coşkuyla kutlandı. Milli Kütüphane'nin önünden başlayan meşaleli yürüyüş Türk bayraklarıyla donatılan Anıtpark'ta Türk müziğinin sevilen sesi, ünlü sanatçı Nilüfer'in sahne almasıyla devam etti.

Meşaleler, Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile yürüyen gruba Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen önderlik etti. Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Taşdelen, alana gelenleri, “Hizmet etmekten onur duyduğum Mustafa Kemal'in askerleri hepiniz hoş geldiniz” diye selamladı.

FOTO:AA
 

FOTO:AA


FOTO:AACumhuriyet'in Ankara'da kurulduğunu hatırlatan Taşdelen, “Mustafa Kemal'in 28 Ekim akşamı ‘Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz' dediği yer Çankaya'dır. İstedikleri kadar Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunu İstanbul'da düzenlesinler. Türkiye'nin kalbinden ne Cumhuriyeti ne de Ankara'yı silemezler” dedi.

 

FOTO:AA

Cumhuriyetin fazilet olduğunu vurgulayan Taşdelen, aklın, bilimin ışığında Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin kula kulluğu sildiğini, eşit yurttaşlığı getirdiğini ve egemenliği bir kişiden alıp halka verdiğini belirtti. Taşdelen, Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm bu yaptıklarından dolayı ölümünün ardından yıllar geçmesine rağmen kalplerden silinmediğini söyledi.

“ONLAR SİLER BİZ YAZARIZ”


ANDIMIZ YILLAR SONRA İLK KEZ ÇANKAYA'DA OKUNDUTaşdelen, birilerinin ısrarla Atatürk'ün adını her yerden silme çabası içerisinde olduğunu ileri sürerek, “Statlardan, meydanlardan, onun adını silmek gibi sonuçsuz bir çaba içindeler ancak milyonların kalbinden silemezler. Onlar silse de biz yazmaya devam ederiz. En büyük parkımız Ahlatlıbel'in adını Atatürk Parkı yapmak bizim için onurdur” dedi.

Taşdelen, Türkiye gündeminde tartışma konusu olan Andımız'ı alanda bulunan binlerce kişiyle hep bir ağızdan okudu. Çankaya'nın Atatürk'ün yolundan hiçbir zaman ayrılmayacağını belirten Taşdelen, “Bizler Anadolu toprağından Nazımlardan, Uğur Mumculardan, Mustafa Kemallerden geliyoruz. Mustafa Kemallerden gelenler asla yılmazlar” dedi.

Unutulmaz şarkılarıyla alana gelenlere güzel bir akşam yaşatan Nilüfer, duygularını, “Anıtkabir'in yanı başında, Atatürk'ün huzurunda şarkı söylüyor olmak benim için büyük bir onurdur, şereftir. Bizleri böyle anlamlı bir günde bir araya getiren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e çok teşekkür ediyorum” sözleriyle ifade etti. Nilüfer konserini binlerce Çankayalının eşlik ettiği 10. Yıl Marşı ile tamamladı.

BURSA

Bursa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, ünlü sanatçı Haluk Levent konseriyle sona erdi.

FOTO:DHA
 

FOTO:DHA


FOTO:DHA

Nilüfer Belediyesi’nin ‘Cumhuriyet herkes için’ sloganıyla düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında ünlü sanatçı Haluk Levent sahne aldı. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda bulunan Hasta Alanı’nda gerçekleşen konsere Bursalılar yoğun ilgi gösterdi.

 

FOTO:DHA

Alanın tamamını dolduran Bursalılar, ünlü sanatçının şarkılarına ellerindeki Türk bayraklarıyla eşlik etti. Işık ve havai fişek gösterilerinin renk kattığı gecede Haluk Levent, geçmişten günümüze sevilen şarkılarını seslendirdi. Sahneye Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i de davet eden Haluk Levent, İzmir Marşı’nı Başkan Bozbey ile birlikte söyledi.

FOTO:DHA
 

FOTO:DHA

Konserin sonuna doğru bir kez daha İzmir Marşı’nı bu kez Bursalılarla birlikte seslendiren ünlü sanatçı bu özel gece için Bursalılara teşekkür etti.

MUĞLA

Muğla ve ilçelerinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla fener alayları ve cumhuriyet yürüyüşü düzenlendi.

FOTO:AA
 

FOTO:AA

Bodrum’da Marina önünde toplanan vatandaşlar, meşaleler ve Türk bayrakları ile Neyzen Tevfik Caddesi’nden Bodrum Belediye Meydanı’na kadar yürüdü.

FOTO:AA
 

FOTO:AA

ÇANAKKALE


FOTO:AA

Çanakkale´de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 95’inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen Fener Alayı´na yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Fener Alayı’nın bitiminde gerçekleştirilen havai fişek gösterisi, Çanakkalelilere keyifli anlar yaşattı.

 

FOTO:AA

Çanakkale’de Cumhuriyet’in 95’inci yıldönümü kutlamaları gece de devam etti. Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürülüğü, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı saat 19.00’da başladı. Yürüyüşe, Çanakkale Vali Vekili ve Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz, Çanakkale Belediye Başkanı CHP´li Ülgür Gökhan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

FOTO:AA
 

FOTO:AA

Cumhuriyet Meydanı´nda toplanan yaklaşık 5 bin Çanakkaleli, ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. Demircioğlu Caddesi, İnönü Caddesi, Zübeyde Hanım Sokak, Gazi Bulvarı ve Kayserili Ahmet Paşa Caddesi güzergahını takip eden kalabalık, ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sloganları atıp, ‘Andımız’ ve ‘İzmir Marşı’nı söyleyerek, kordon boyuna ulaştı. Yürüyüş, Troya Atı önündeki Çağlar Kaynak Basketbol Sahası’nda sona erdi.

FOTO:AA
 

FOTO:AA


İZMİRCumhuriyet Bayramı kutlamalarının finalinde ise havai fişek gösterisi gerçekleştirildi. Atılan havai fişekler, kordon boyunda ve iskele meydanında gökyüzünü aydınlatırken, kartpostallık görüntüler oluştu. Vatandaşlar gösteriyi izlerken, bir yandan da cep telefonları ile fotoğraf çekerek bu anı ölümsüzleştirdi.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 95. yıl kutlamaları İzmir'de görkemli finalle son bulurken, sevilen grup MFÖ de Gündoğdu Meydanı'nı dolduran on binlerce İzmirli'ye konser verdi.

FOTO:AA
 

FOTO:AA

İzmir Büyükşehir Belediyesinin bir haftaya yaydığı etkinliklerle kutlanan Cumhuriyet Bayramı, 29 Ekim akşamı görkemli bir finale sahne oldu. Gece geç saatlere kadar süren Cumhuriyet Bayramı kutlamaları fener alayı yürüyüşüyle başladı.

FOTO:DHA
 

FOTO:DHA

350 METRELİK DEV TÜRK BAYRAĞINI TAŞIDILAR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve toplumun her kesiminden binlerce İzmirli, kol kola girerek marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüdü.

FOTO:DHA
 

FOTO:DHA

İzmirliler, 350 metrelik Türk Bayrağını Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na taşıdı. Geceye görkemli havai fişek ve ışık gösterileri de damga vurdu. Denizde yapılan Flyboard gösterisi de büyük alkış aldı. Birinci Kordon, Türk bayrakları ile kırmızıya boyandı. Öte yandan havadan, karadan ve denizden onlarca polis güvenlik önlemleri aldı.

FOTO:DHA
 

FOTO:DHA


FOTO:İHAGündoğdu Meydanı'nda kurulan sahnede İzmirlilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Ulu Önderimizin bize verdiği emanete sahip çıkacağız. Bugün buradaysak bağımsız yaşayabiliyorsak biz hepsini Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Bunu hiçbir zaman unutmadan ulu önderimizin neferi olarak savunmak zorundayız. Çünkü emperyalist güçler ülkemizi ekonomi ve siyasi olarak zapt etmek istiyorlar. Atatürk inkılapları için hürriyet için kadın hakları için hepinizi mücadeleye çağırıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Beni 15 yıl belediye başkanı yaptınız, bundan dolayı da size sevgilerimi sunuyorum” dedi.

 

FOTO:İHA

 

FOTO:DHA
 

FOTO:DHA

MANİSA

Manisa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95. yıl dönümü kutlamaları kapsamında fener alayı düzenlendi. Binlerce vatandaşın katıldığı fener alayı ile Cumhuriyet Bayramı coşkusu ikiye katlandı.

FOTO:İHA
 

FOTO:İHA

Manisa'da sabah saatlerinde düzenlenen törenle kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95. yıl dönümü kutlamaları, akşam saatlerinde düzenlenen fener alayı ile son buldu. Şehzadeler ilçesi Sultan Cami önünde başlayan fener alayı yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Binlerce vatandaşın katıldığı fener alayında yanan meşaleler geceyi aydınlattı.

Fener alayı yürüyüşünün son bulduğu meydanda Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı tarafından Türk Halk Müziği konseri düzenlendi. Etkinliğe Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, MHP İl Başkanı Erkan Öztürk ve vatandaşlar katıldı.

YALOVA


FOTO:İHA

Cumhuriyet'in 95'nci Kuruluş Yıldönümü Yalova'da coşku dolu bir törenle kutlanmaya başlandı. Yalova Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı'nda yaklaşık 5 bin kişilik bir kalabalık fenerler ve Türk bayraklarıyla şehrin sokaklarında yürüdü.

 

FOTO:İHA

Cumhuriyet Coşkusu Yalova'da, Belediye tarafından düzenlenen Fener Alayı'nda doruğa çıktı. Yaklaşık 5 bin kişilik kalabalık Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak kutlama programına katıldı. Vatandaşlara hitap eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Burası Atatürk'ün memleketi. Burada demokrasi için toplandık. Demokrasinin güzellikleri, Cumhuriyetin kazanımları için toplandık” dedi.

Ellerindeki fenerleri yakan vatandaşlar bando eşliğinde Yalova caddelerinde yürüdü. Yalı Caddesi, Sefabey Caddesi, İstanbul Caddesi ve Fatih Caddesi boyunca yürüyen vatandaşlar sloganlar attı. Kilometrelerce uzunluğa ulaşan Fener Alayı'na vatandaşlar da balkonlarından alkışlarla destek verdi.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla fener alayı yürüyüşü düzenlendi.

FOTO:İHA
 

FOTO:İHA

Kent merkezinde düzenlenen yürüyüş İstasyon Caddesi üzerinde başlayıp Valilik binası önünde son buldu. Binlerce kişi ellerine aldıkları meşaleler ve Türk bayrakları Valilik binası önüne kadar yürüdü. Devrek Belediyesi bando takımı da çaldığı marşlarla vatandaşlar eşlik etti. Valilik binası önünde son devam eden etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti.

Programda konuşan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Bu akşamı gerçekten ifade ederken inanın zorlanıyorum. Zonguldak bir kültür şehri bu şehirde yaşayan halk her zaman cumhuriyetine sahip çıkmıştır. Mustafa Kemal Atatürk dünyaya gelmiş en büyük liderlerden biridir. Türkiye var olduğu sürece bu böyle devam edecektir” diye konuştu. Konuşmaların ardından etkinlik, mini konserle son buldu.

KIRKLARELİ

Tüm ülke genelinde olduğu gibi Cumhuriyet'in 95. yıl dönümü Kırklareli'de de büyük coşku ve katılımla kutlandı.

FOTO:AA
 

FOTO:AA

Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan törenler, Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in makamında bayram tebriklerini kabul etmesi ile başladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törenlerde Vali Bilgin, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan ve Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı mesajı, led ekranlardan halka dinletildi. Vali Bilgin'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra şiirlerin okunduğu, halk oyunları gösterilerinin sergilendiği kutlamalar, öğrencilerin, askeri birliklerin ve sivil toplum örgütlerinin tören geçişleri ile son buldu.

FOTO:AA
 

FOTO:AA

Törenlere Vali Osman Bilgin ile eşi İlknur Bilgin, Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Baro Başkanı Turgay Hınız, vali yardımcıları, kurum amirleri, şehit ve gazi yakınları, sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve binlerce vatandaş katıldı.

ESKİŞEHİR

Eskişehir’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla sanatçı Funda Arar konser verdi. Havai fişek gösterisi düzenlendi.

FOTO:İHA