SKYLIVE MEDIA GROUP TANITIM RESEPSİYONUNA İLGİ BÜYÜKTÜ

Belçika'da Türk toplumuna yönelik internet ve üzerinden televizyon, radyo ve internet gazeteciliği ile yayıncılık yapacak olan "¹Skylive TV Media Group"º tanıtım resepsiyonuna ilgi hayli büyüktü.

Belçika’da Türk toplumuna yönelik internet ve üzerinden televizyon, radyo ve internet gazeteciliği ile yayıncılık yapacak olan ‹Skylive TV Media Group› tanıtım resepsiyonuna ilgi hayli büyüktü.

Geniş bir ekiple yayına başlayan ‹Skylive Media Group› Yönetim kurulu Başkanı Saffet Han yayın yapılacak olan kendi binasında gerçekleştirdiği açılış resepsiyonuna Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik Müsteşarı Tutku İnam,Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Ali Sandal, Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emır Kır, Schaerbeek Belediye Başkanı Bernard Clerfayt, Federal Milletvekili Veli Yüksel, Brüksel Bölge Milletvekilleri Şevket Temiz, Hasan Koyuncu, Saint Josse Belediye Başkan Yardımcısı Nezahat namlı, Meclis Üyeleri Döne Sönmez, Derya Alıc, Emel Köse, Mehmet Bilge, Türkiye’den gelen Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Araştırmacı-Yazar Gazeteci Fikret Bila, STK temsilcileri, İşadamları ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Ayrıca Skylive Tv program yapımcıları Gürsel Kum,  Ertan Öz,  Uğur Çalıskan, Av. Fikriye Güzel, Yalçın Şen, Muhammed Gündoğdu, İsmail Bataklı ve Orhun Özkır, Betül Yiğit ve tüm teknik ekip resepsiyonda hazır bulundu.

GAZETECİLER FEDERASYON BAŞKANI YILMAZ KARACA: "SİZLERLE GURUR DUYUYORUM"

Sunumu Uğur Çalışkan ve Ertan Öz’ün yaptığı tanıtım resepsiyonunun ilk konuşmacısı Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca idi, Davetlileri selamlayan Başkan Karaca, Skylive Media Group’un açılışı vesilesiyle Yönetim Kurulu Başkanı Safet Han’ın şahsında tüm ekibe teşekkür ediyor, kendilerini bu güzel hizmetlerinden dolayı da tebrik ediyorum..

Karaca, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı olarak sizleri selamlamaktan dolayı mutluyum. Türkiye’de kurulu 70 ilin cemiyetinden ayrıca, Azerbaycan ve KKTC kurulan 7 cemiyetinde içinde bulunan Türkiye’nin en büyük basın kuruluşunun başkanıyım. Ayrıca Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti’nin de başkanıyım.

Ben bir Emirdağlı olarak çok gururluyum, Türkiye’nin Gazeteciler Cemiyeti’nin başında bir Emirdağlı var. hemşehrilerimizin ve diğer Türk insanlarımızın da basın dalında başarılı çalışmalar yaptığını görüyorum. Emir Kır ile birlikte tüm siyasilerimizde burada başarılı çalışmalar yapmaktalar. Bundan gurur duyuyoruz.

Bugün saffet bey ve ekibi güzel bir yayın kuruluşu gerçekleştirmekteler. Bu yayın kuruluiu hem Türkçe hem de Fransızca yayın yaparak, bu alanda belki Avrupa Türk toplumunda bir ilki gerçekleştiriyorlar. Kendilerini kutluyorum. Edindiğimiz bilgiye göre burada toplumumuzdan 30'u aşkın gazetecinin olmasını görmemiz büyük bir olaydır. Buradaki iş ve siyasetteki başarıda buradaki medya mensuplarının katkısının büyük olduğunu düşünüyorum.

Biz gerek Türk dünyasında gerekse diğer ülkelerdeki basın kuruluşarıyla basın mensuplarını biraraya getirmek için çalışmalar yapıyoruz. Hepinize saygılarımızı sunuyoruz.

BAŞKAN CLERFAYT: « BASIN OLAN YERDE DEMOKRASİ OLUR»

Schaerbeek Belediye Başkanı Bernard Clerfayt ise» Skylife yayın kuruluşlarının bölgesinde hizmete girmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Saffet Han’ı tebrik etti.

Clerfayt, Demokrasilerde basın çok önemli yer tutar. Gerçek demokrasilerde basın 4. kuvettir.  Basın, toplum adına yönetenleri konrtol eden, eleştirileri ve önerileriyle yönlendiren bir kuvettir. Basını hür olmayan toplumlarda demokrasi de olmaz» dedi.

Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır ise, yaptığı selamlama konuşmasında «Skylive kurucusu Saffet Han ve ekibini tebrik ediyor, Skylive uzun ömürler diliyorum. Türkiye’den gelen davetlilere teşekkür ediyorum» dedi.

SAFFET HAN : "YAYINLARIMIZLA TÜRKÇE'NİN YAŞATILMASINA KATKIDA BULUNACAĞIZ"

Skylive Media Group Yönetim Kurulu Başkanı Safet Han oldu.

Han, ‹hoşgeldiniz› diyerek, «Saygıdeğer katılımcılar, açılış resepsiyonumuza teşriflerinizden dolayı hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bizi bu anlamlı açılışımızda yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum.

Şu an aramızda siyasilerimizle birlikte, aramızda Türkiye’den gelen gazeteci temsilcileri ve değerli yazarlarımız var. Kurduğumuz Skylive TV yayınlarını Radyo ve Sky Haber olarak karasal ve internet üzerinden tüm halkımıza ulaştıracaktır. Ayriyeten Skylive televizyonunda Türkçe’nin yaşatılması için Yayınlarımızı hem Türkçe hem Fransız’ca yapacağız. Türkçe yayınlarımızla Türkçemizin yaşatılması içinde önem arzedecektir» dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Skylive TV yönetim kurulu Başkanı Safet Han´a bir plakat takdim etti. Program Türk Sanat Müziüi Korosunun şarkı sunumuyla son buldu.

Skylive Hakkında

Kuruluş ilkelerimiz ve genel yayın misyonumuz : Türkiye Cumhuriyeti ve Belçika Krallığı’nın bağımsızlıgına ve varlığına, ülkenin milletiyle bütünlüğüne Atatürk ilke ve inkilaplarina, Belçika Kraliyet ailesinin değerlerine aykırı yayın ve etkinlik yapılamaz.

SKY LİVE MEDİA GROUP Avrupa’da yaygın topluma ulaşma hedefinde olan barıştan, demokrasiden, emekten, insan hak ve özgürlüklerinden, hukukun üstünlüğünden yana, Toplumcu, bağımsız ve bu çerçeve de nitelikli bir kültür ve medya kuruluşudur.

Bütün bunları yaparken, profesyonelce hiç bir kâr gözetmeksizin, maddi manevi bütün imkanlarını seferber ederek, Avrupa’da yaşayan Türk toplumuna ulaşıp, gerek sanatsal, gerek medyasal olarak gereken eğitim, öğretim ve toplumu bilinçlendirme amacını güden ve bunun için gece gündüz hizmet verecek olan bir ilkeye sahiptir. Gerçeğe, habere ve bilgiye dayalı profesyonel yayıncılığı esas alan bir çizgi izlenip. Bilimin yol göstericiliğini esas alınır. Toplumun birliğini, bütünlüğünü, demokrasiyi, özgürlük ve eşitlik ilkesini, bağımsızlığı ve kamuculuğu savunucusudur. Amacımız çağdaş toplum yayın ilkelerine bağlı kalarak izleyici profillerine uygun, nitelikli programlar, etkinler geliştirmek ve yayına sunmaktır. Dünya ve Türkiye gündemini takip ederek, toplumun güncel olaylara değişik açılardan bakmasını sağlamak ve bunu yaparken kendi gündemini belirleyen projeler üretmek. Hedef kitlesini tüm toplumun profiline göre belirleyip, toplumun beklentisi doğrultusunda KÜLTÜR- SANAT, MÜZİK- EĞLENCE, SOSYAL-İŞ YAŞAMI, HABER- EKONOMİ vb. gibi üst başlıklarla toplumun keyif alacağı hem de bilgi ve fikir sahibi olacağı programlar yayınlayarak topluma etkinliklerde ve ekranlarda görmek istediği seyir keyfini sunmaktır.

SKY LİVE MEDİA GROUP, Türkiye ve yurt dışında yaşayan Türklere yönelik örf ve adet ilkelerine bağlı, reyting kaygısı olmadan, kaliteyi sürekli yukarıya çekecek programlar üretecek ve yayınlayacaktır. Yayın ilkesi önceliği, program kalitesi ve doyurucu içerikte olacak. Hazırlanan programlar gerek istatistik gerekse saha analizleri ile ön incelemeden geçirilerek ve nihai karar aşamasında toplum değerleri göz önüne alınarak yayına verilecektir.

www.belcikaaydinhaber.com