Yüksel Kanada Savunma Bakanı ile görüştü

2018 yılının son çeyreğinde toplanan NATO Parlementerler Asemblesi, renkli görüntülerin yanısıra, ABD'nin NATO üzerindeki tartışmasız gücüne de şahitlik yaptı. Bu yılki son Genel Kurul Asemblesi'nde konuşan Kanada Milli Savunma Bakanı Harjit Sayyad; ülkesinin kuruluşundan bu yana NATO ve ABD'yi desteklediğine atıfta bulunarak, dünya barışına katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

2018 yılının son çeyreğinde toplanan NATO Parlementerler Asemblesi, renkli görüntülerin yanısıra, ABD’nin NATO üzerindeki tartışmasız gücüne de şahitlik yaptı. Bu yılki son Genel Kurul Asemblesi’nde konuşan Kanada Milli Savunma Bakanı Harjit Sayyad; ülkesinin kuruluşundan bu yana NATO ve ABD’yi desteklediğine atıfta bulunarak, dünya barışına katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

Sih kökenli Bakan
Kanada’nın 42 yaşındaki Başbakanı Justin Trudeau’nun kabinesinde yer alan ve bugünkü Hindistan’ın Pencap Bölgesi’ndeki yerleşik halkı olan Sih kökenli Kanada Milli Savunma Bakanı Harjit Sajjad, Kanada’nın bir NATO müttefiki olduğunu kaydederek, ülkelerinin NATO çatısı altında bugün Irak, Ukrayna ve Afganistan’da görev yaptığını kaydederek, üzerlerine düşen işlevi yerine getirdiklerini ifade etti.

Sajjad: ‘‘Alternatifleri değerlendireceğiz’’

NATO Parlamenterler Asemblesi toplantısı için Halifax’ta bulunan Belçika Federal Milletvekili ve Savunma Komisyonu üyesi Veli Yüksel ile görüşen Kanada Savunma Bakanı Harjit Sajjad, görüş alışverişinde bulundu. Yüksel’in, Kanada’nın satın alacağı yeni nesil savaş uçakları konusundaki sorusu üzerine Sajjad; Kanada’nın F- 35 programına şimdilik katılmadığını ve bunun için değişik alternatifleri değerlendireceklerini söyleyerek, ‘‘Bu Kanada’nın menfaat ve güvenliği için en doğru seçimi yapacağız’’ şeklinde cevapladı. Diğer yandan NATO Parlamenterler Asemblesi’nin kulislerinde ise, Kanada’nın, iki hafta önce Belçika’nın da tercih ettiği ve kısa süreli bir Macron krizi yaşadığı F- 35’i tercih edeceği konuşulduğu öğrenildi.