TOBB VE TOSED ÇOK ANLAMLI BİR KONFERANS'A İMZA ATTI

Kısa adı TOBB olan "˜Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği' ve kısa adı "˜TOSED' olan "˜Türk Özel Sektör Derneği'nin ortak organizasyonuyla Brüksel TOBB Temsilcilik salonunda gerçekleşen Konferans'ta, önemli mesajlar verildi.

Kısa adı TOBB olan ‘Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ ve kısa adı ‘TOSED’ olan ‘Türk Özel Sektör Derneği’nin ortak organizasyonuyla Brüksel TOBB Temsilcilik salonunda gerçekleşen Konferans’ta, önemli mesajlar verildi.

Avrupa Odalar Birliği (EUROCHAMBRES) CEO’su Arnaldo Abruzzini’nin konuşmacı olarak yer aldığı ve TOBB ve IKV Brüksel Temsilcisi Haluk Nuray ve TOSED Başkanı Melih Kızavul’un davetlileri birlikte karşıladığı konferansa, T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, TOSED Onursal başkanları Yaşar Tümbaş, Yılmaz Özcan, TOSED Yönetim Kurulu üyeleri ve işadamları katıldı.

Beyhan Nuray’ın sunumu, TOBB-IKV Brüksel Temsilcisi Haluk Nuray ve TOSED Başkanı Melih Kızavul’un selamlama konuşmaları ardından konferansa geçildi.

IKV BRÜKSEL TEMSİLCİSİ HALUK NURAY: “İNSANLIK TARİHİ ASLINDA DEĞİŞİMİN TARİHİDİR”

Kısa adı IKV olan İktisadi kalkınma Vakfı Brüksel Temsilcisi Haluk Nuray konferansla ilgili olarak Belçika Aydın Haber’e şu açıklamalarda bulundu.

“Dünya çok büyük bir değişim dalgası içerisindedir. Bu seferki değişim dalgası korkutucu boyuttadır. Aslında değişim insanoğlu için yabancı olduğu bir kavram değildir. İnsanoğlu başlangıcından beri, hep değişimin içerisinde yaşamıştır. İnsanlık tarihi, aslında değişimin tarihidir.

Ancak, bu son değişim dalgası diğerlerinden farklıdır. Daha önce bir değişim dalgasının gelip kendi çevrimini tamamlaması birkaç nesil alıyordu. Dolayısıyla, insanlığın sadece küçük bir kısmı, bu değişimi görebiliyormuş. Değişim insanoğlu için anlamlı ancak, bireyler için uzak bir olaymış. Bu sefer içerisinde olduğumuz değişim dalgası o kadar hızlı geldi ki, bu globalizasyon dediğimiz şey, birinci dalgayı bitirdi ve ikinci dalgaya geldi. Değişim o kadar hızlandı ki, insan hayatını tamamlamadan bir diğer değişimi görebiliyor.

Önceleri toplumlar için anlamlı olan değişim, şimdi bireyler için çok hızlı değişerek, korkutucu hale geldi. Bu değişim dalgaları son zamanlarda öyle bir hızla vuruyor ki, bütün ülkeler yani Malta’dan Çin’e kadar bütün sistemler etkilenmekte. Yani emeklilik, eğitim gibi bütün değerler, insan haklarından tutunda kalkınmaya kadar bütün anlayışlar değişiyor.

Bütün hükümetler, toplumlar ve bireyler kendilerini, bu değişim dalgasına uydurmak durumunda kalmaktalar. Tüm bu değişim dalgalarına karşı toplumlar ve bireyler ne yapacaklarını bilememekteler. Herkes bu değişimler ile birlikte, ayakta kalabilme mücadelesi verebilmekteler.

Örneğin ben, 30 yıl önce buraya geldiğimde telekslerle çalışıyorduk. Şimdi cep telefonlarıyla ofisimizden tüm işlemleri yürütebilmekteyiz. Çin eskiden içine kapalı bir ülkeyken bu gün Amerika ile yarışabilecek bir ekonomiye ulaşmakla beraber, hesaplara göre 2030 yıllarında dünyanın en büyük ekonomisine sahip olacağı söylenmekte. Tüm bunlar değişime karşı zamanında alınan önlemlerle olabilmekte. Güç dengeleri değişiyor. Değişmez dediğimiz güçler değişiyor, Amerika örneği gibi. Tüm bu değişimlere karşı işadamlarımız STK temsilcilerimiz neler yapmalı, nasıl hazırlanmalı? bu konular üzerine bu konferansı düzenlemekteyiz” dedi.

EUROCHAMBRES CEO’SU ARNALDO ABRUZZINI, “TÜRK VATANDAŞLARINA VİZE SERBETLİĞİ BİR GEREKLİLİKTİR.”

Avrupa Odalar Birliği (EUROCHAMBRES) CEO’su Arnaldo Abruzzini, 22 Kasım 2018 tarihinde TÖSED-BUSINESSTÜRK üyelerine konferans verdi. Abruzzini, TOBB Brüksel Temsilciliği’nde düzenlenen konferansta, “dünyanın sahne olduğu hızlı değişimi” iş dünyası, toplum ve bireyler açısından değerlendirdi.

Bir yandan AB temel değerleri konusunda yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Abruzzini, popülizmin yükseldiği mevcut ortamda Mayıs 2019’da gerçekleştirilecek Avrupa Parlamentosu seçimlerinde AB’nin yarattığı tüm kazanımları tehdit edebilecek sonuçlarla karşılaşılabileceği uyarısında bulundu.

Dünya’daki gelişen hızlı değişimin baş döndürücü olduğunu, toplumların özellikle de işadamlarının bu değişime karşılık neler yapmaları gerektiği? konusunda uyarılarda bulunarak, Türkiye’nin AB üyeliğine’ ilişkin değerlendirmelerini aktaran Abruzzini, “iş dünyası perspektifinden Türkiye’nin dahil olduğu bir AB’nin salt istatistiksel anlamda dahi mevcut durumundan daha iyi bir durumda olacağını” vurguladı.

“Türkiye’nin AB üyeliğinin önündeki en önemli engelin AB’den kaynaklanan korkular olduğunu kaydeden” Abruzzini, “Gümrük Birliği’nin güncellenmesi ve Türk vatandaşlarına vize serbestliği sağlanmasının birer gereklilik olduğunun altını” çizdi.

Konuşmacı Abruzzini, verdiği konferans sonrası, kendisine yöneltilen soruları cevaplaması ve verilen kokteyl ile program son buldu.

Sıcak bir ortamda gerçekleştirilen konferans’tan tüm katılımcılar, “bu konferansın düzenlenmesinden çok memnun olduklarını, bir çok konu hakkında bilgi sahibi olduklarını, bu tür programların tekrar devam etmesi gerektiğini” ifade ederek, organizatörlere “teşekkür” ettiler.

www.belcikaaydinhaber.com

Arnaldo ABRUZZINI’nin Biyografisini

İngilizce olarak sizlerle paylaşıyoruz.

Arnaldo Abruzzini has been the CEO of EUROCHAMBRES, the Association of European

Chambers of Commerce and Industry, since 1999. He is a senior lobbyist in Brussels and represents the voice of over 20 million companies through members in 43 countries and a network of 1.700 regional and local Chambers.

He is also an active entrepreneur, having founded several companies. He still owns shares in telecommunications (Interactive Media), energy (InRes) and business consulting (Consir) firms.

Mr Abruzzini has worked as Managing Director of several companies active in telecommunications (EPTA), marketing and communications (MediaCamere) and business advice (CoFiCom) in Italy and USA. 

He has also served in the financial sector, notably in investment banking (MedioBanca) and insurance companies (Bavaria).

He started his carrier as an auditor in Milwaukee, Wisconsin, in 1979 (Arthur Andersen)

Born in Rome (Italy) on 5 August 1957, he is a graduate in Economy with a major in Finance from the University of Rome. He is fluent in English, French and Spanish other than his mother tongue.