Gebze'de viyadük çöktü en az 4 işçi enkaz altında kaldı 2 işçi yaşamımı yitirdi

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Tavşanlı mevkiinde, Kuzey Marmara Otoyolu kapsamında inşaatı devam eden viyadüğün beton blok parçası montaj çalışması sırasında çöktü. 2 işçi yaşamımı yitirdi Yaşanan olayda en az 4 işçi beton blok altında kaldı, 1 işçi ile irtibat kuruldu ve acil sağlık müdahalesinde bulunuldu. Öte yandan kurtarma çalışmaları devam ederken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı soruşturma başlatarak iki müfettiş görevlendirdi.

~~Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Tavşanlı mevkiinde, Kuzey Marmara Otoyolu kapsamında inşaatı devam eden viyadüğün beton blok parçası montaj çalışması sırasında çöktü. Yaşanan olayda en az 4 işçi beton blok altında kaldı, 1 işçi ile irtibat kuruldu ve acil sağlık müdahalesinde bulunuldu. Öte yandan kurtarma çalışmaları devam ederken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı soruşturma başlatarak iki müfettiş görevlendirdi.

~~Olay, Gebze Tavşanlı mevkiinde meydana geldi. Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında yapılan 7 nolu viyadük inşaatında meydana geldi. Viyadük başlık ayağı montajının yapıldığı sırada çökme yaşandı. Yaklaşık 30 metre yükseklikte bulunan viyadükte çalışan işçiler aşağı düşerek enkazın altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil ve itfaiye ekipleri geldi.

~~Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, en az 4 işçinin beton blok altında kaldığını düşündüklerini ve 1 işçinin bilincinin açık olduğunu söyledi.

~~Yaşanan kaza sonrasında olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri ile birlikte kurtarma ekipleri sevk edildi.

~~SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kazayla ile ilgili iki müfettiş görevlendirdiğini ve olayla ilgili incelemenin başlatıldığını duyurdu.