SCHAERBEEK BELEDİYE MECLİSİNDE COŞKULU VE DUYGULU YEMİN TÖRENİ

Belçika genelinde '14 Ekim 2018' tarihinde yapılan yerel seçimlerde Schaerbeek belediyesine seçilen yeni meclis üyeleri ve başkan yardımcıları coşkulu bir törenle yemin ederek, resmen görevlerine başladılar.

Belçika genelinde '14 Ekim 2018' tarihinde yapılan yerel seçimlerde Schaerbeek belediyesine seçilen yeni meclis üyeleri ve başkan yardımcıları coşkulu bir törenle yemin ederek, resmen görevlerine başladılar.

Schaerbeek belediye başkanı Bernard Clerfayt'ın açılış konuşmasıyla gerçekleşen yemin töreninde, tüm meclis üyeleri ve belirlenen başkan yardımcıları teker teker Başkan Clerfayt'ın huzurunda yemin ettiler.

Başkan Clerfayt, Tüm Schaerbeeklilere Teşekkür Etti

Yeni dönem belediye meclis üyelerinin belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen yemin töreninde meclis üyelerine ve davetlilere bir teşekkür konuşması yapan Clerfayt, «Geçtiğimiz dönemlerdeki desteğini bu dönemde de bizlerden yana kullanan ve bize yeniden yetki vererek, güvenlerini ifade eden tüm Schaerbeek sakinlerine teşekkür ediyorum.

Bir önceki dönemden aramızda olan ancak, bu dönemde olmayan tüm başkan yardımcısı ve meclis üyesi arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyor, yeni yaşamlarında ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Demokratik mücadelede yarışan tüm partilere ve listelerinden seçilerek bugün bu burada temsilci olan tüm Meclis üyelerini tebrik ediyorum. Siz değerli meclis üyelerini ve burada bulunan davetlilerimizle birlikte, tüm Schaerbeek halkına hiç bir ayrım gözetmeksizin hizmet etmeğe devam edeceğiz» dedi.

Meclis Yemin töreninde duygulu anlar yaşandı.

Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilen 'yemin töreninde' eski başkan yardımcıları veda ederken, yeni başkan yardımcıları tekrar görev almanın mutluluğunu yaşadılar. Özellikle Eski başkan Yardımcısı Sait Köse'nin desteğiyle siyasete genç yaşta atılan Mehmet Bilge, Emel Doğancan Kotaoğlu, Yusuf Yıldız ve Emel Köse'nin heyecanları gözden kaçmadı.

Büyük bir ilgi ve heyecanla takip edilen yemin töreninde başkan yardımcıları arasında yine iki Türk kökenli yer aldı.

Bir önceki dönemde de Başkan Yardımcısı olan Sadık Köksal tekrar yerini korurken, seçime girmeyen Esdki başkan yardımcısı Sait Köse'nin yerine de farklı bir sormlulukla çiçeği burnunda olan genç siyasetçi Mehmet Bilge yer aldı.

Yemin töreninde PS listesinden seçilen Emin Özkara, İbrahim Dönmez, Hasan Koyuncu ve Döne Sönmez’de yemin ederek mecliste yerlerini aldılar.

Schaerbeek Belediyesi Meclisinde 47 meclis üyesi görev yapacak. Belediye Bernard Clerfayt’ın başkanlığında koalisyonu oluşturan Defi, bağımsızlardan oluşan Belediye başkanı Listesi ile Ecolo/Groen partisi tarafından yönetilecek.

Meclis'teki yemin töreninde İlk kez meclise 6 meclis üyesiyle giren işçi partisi PTB, Meclis toplantılarında zorlu bir muhalefete öncülük edeceği görüntüsünü yemin törenindeki davranışlarıyla ortaya koydu.

Bir önceki Mecliste görev alan Türk Kökenli bazı siyasiler bu dönemde yok.

Bir önceki dönem mecliste yer alan 7 Türk kökenli bu dönemde Mecliste çeşitli nedenlerden dolayı yer almadılar. Önceki dönemde daha kalabalık olan Türklerin sayısında düşüş görüldü.

Belçika siyasetinde iz açanlardan tecrübeli siyasetçi Eski başkan yardımcısı olarak görev yapan Sait Köse’nin yanı sıra, siyaseti sağlık sorunu nedeniyle bırakan Berin Sağlam, başka belediyeye geçen Filiz Güleş, CDH partisinden istifa eden Mahinur Özdemir ile Seydi Sağ, PS’ten istifa eden Halis Kökten ve aktif siyasete ara veren Derya Alıç, yeni dönemde mecliste yer almadılar.

Schaerbeek Belediye Yönetimi şu şekilde oluşturuldu

Bernard Clerfayt’ın Başkanlığındaki Schaerbeek Belediye yönetimi şöyle oluştu:

Bernard Clerfayt: Belediye Başkanı

Vincent Vanhalewyn (Ecolo-Groen) Başkan Yardımcısı

Sadık Köksal (Liste Bourgmestre) Başkan Yardımcısı

Mehmet Bilge (LB): Başkan Yardımcısı

Adelheid Byttebier (Ecolo-Groen) Belediye Başkan Yardımcısı

Michel De Herde (LB): Belediye Başkan Yardımcısı

Frédéric Nimal (LB) Belediye Başkan Yardımcısı

Sihame Haddioui (Ecolo-Groen) Belediye Başkan Yardımcısı

Deborah Lorenzino (LB) Belediye Başkan Yardımcısı

Thomas Eraly (Ecolo-Groen) Belediye Başkan Yardımcısı

Lorraine de Fierlant (LB)  Belediye Başkan Yardımcısı

Sophie Querton (LB) CPAS Başkanı.

Başkan yardımcıları Köksal ve Bilge'den teşekkür

Tekrar semilen Başkan Yardımcısı Sadık Köksal ve Yeni seöilen mehmet Bilge kendilerini destekleyen tüm siyasilere ve Schaerbeek sakinlerine teşekkür ettiler.

Her iki başkan yardımcısı da, «Bizlere güvenerek destek olan ve bu görevlere bizleri layık gören Schaerbeek belediye başkanı sayın Bernard Clerfayt başta olmak üzere, siyasi arkadaşlarımıza ve halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Onların güvenini boşa çıkarmayarak, onlara layık olacak çok güzel hizmetlerde bulunacağız. Bizler tüm Schaerbeeklileri temsilen üzerimize düşen görevi fazlasıyla yapacağımızdan halkımızın emin olmasını diliyoruz» dediler.

www.belcikaaydınhaber.com