MUHTEŞEM BİR KONSER iLE EĞİTİME DESTEK VERDİLER

"˜BERK Eğitim Gönüllüleri' ve UMUT Antwerpen Dernekleri'nin 8 Aralık 2018 tarihinde Anvers Luchtbal Schouwburg salonunda ortaklaşa düzenledikleri "˜'Eğitime Destek'' konserine ilgi hayli büyüktü.

‘BERK Eğitim Gönüllüleri’ ve UMUT Antwerpen Dernekleri’nin 8 Aralık 2018 tarihinde Anvers Luchtbal Schouwburg salonunda ortaklaşa düzenledikleri ‘’Eğitime Destek’’ konserine ilgi hayli büyüktü.

Eğitim yararına düzenlenen konsere Belçika’nın farklı bölgelerinden yaklaşık 300 civarında izleyici katıldı. Katılımcılar bu konserdeAnadolu ezgilerimizi dinleyerek, bir yandan vatana olan hasretini bir nebze olsun giderirken, diğer yandan da ülkemizde bıraktığımız yakınlarımız, sevdiklerimiz ve diğer yurttaşlarımızın daha iyi bir eğitim alabilmelerine katkı sağlamanın hazzını yaşadılar.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren ‘BERK Eğitim Gönüllüleri’ ve UMUT Antwerpen Dernekleri’ yetkilileri, “Bu gecenin geliri Türkiye’deki bir ya da birkaç devlet okulunun eğitim araç ve gereç eksiklerinin karşılanması amacıyla kullanılacaktır. Bu süreç sosyal medya hesapları aracılığı ile kamuoyu ile paylaşılacaktır” dediler.

Konserin sunumu Sait Alper ve Hatice Şimşek tarafından Türkçe ve Flamanca olarak yapıldı. Program, Anvers’te kanser hastalarına destek olmak amacıyla kurulmuş ve faaliyetler yürüten ‘UMUT Antwerp Derneği Başkanı Bülent Öztürk’ün konuşması ile başladı.

Ardından gecenin konukları arasında yer alan ve Belçika Türk Toplumu içerisinde eğitime verdiği önem ve örnek kişiliğiyle öne çıkan Prof. Dr. Sevilay Altıntaş, “Belçika Türk Toplumunun eğitim düzeyinin daha iyi seviyelere çıkarılmasının gerekliliğine” vurgu yapan bir konuşma yaptı.

Belçika’da eğitim alanında faaliyet gösteren ilk ve yegane Türk Derneği olup, temel amacı Türk Toplumunun eğitim alanındaki ihtiyaçlarına destek olmak olan BERK Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Zülbiye Ayaz konuşmasını yaptı ve sözlerini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitime dair, daha önce birçok kez paylaştığı ve fırsat buldukça bundan sonra da paylaşmaya devam edeceğini belirttiği bir sözü ile noktaladı: “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.”

Konuşmaların ardından, ilk olarak Ferhat Elma ve Leyla Soysüren sahne aldılar. Ülkemizin farklı yörelerinden seslendirdikleri eserlere salonda bulunan misafirler de eşlik ettiler.

Ardından Barış Köygülü kendine has yorumuyla türkülerini söyledi. Programın ikinci bölümünde Diş Hekimi Şamil Bilgiç yönetiminde Lokman Ethno Jazz Grubu katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Bu programı organize eden Derneklerin yetkilileri ileriki tarihlerde bu türden etkinlikleri tekrar düzenleyeceklerini belirttiler. www.belcikaaydin haber.com