BELÇİKA'DAKİ KIRCAALİLER YENİ YIL KUTLAMASINDA BİRARAYA GELDİLER

~~Belçika'da yaşayan Bulgaristan Kırcaali ve Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği "˜Yeni yıl nedeniyle, Brüksel AKM salonunda coşkulu bir kutlama gerçekleştirdi.

~~Belçika’da yaşayan Bulgaristan Kırcaali ve Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ‘Yeni yıl nedeniyle, Brüksel AKM salonunda coşkulu bir kutlama gerçekleştirdi.

~~Başkan Mümin Mestan ve eşi Bedriye Mestan’ın davetlilerini karşıladığı kutlamada Başkan Mümin Mestan yaptığı konuşmada günün önemine dikkat çekerek tüm ‘Öncelikle katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. 2018'i acısı ve tatlısıyla geride bırakırken, 2019'un tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. İstedik'ki bir yılı geride bırakırken, yeni bir yıla hep beraber coşku ve dayanışma içerisinde girelim dedik. Ve her yıl geleneksel hale getirdiğimiz bu kutlamada biraradayız.  Tüm davetlilerimizin  Yeni Yılını tebrik ediyorum" dedi.

Deliorman Yöresi halk giyisileriyle sahne alan folklör gurubunun söyledikleri güzel türküler ve oynadıkları oyunlarla davetliler tarafından bol bol alkış aldılar.

Halk Sanatçısı olan Mümin Mestan ve Zührem Hayderova’nın  birbirinden güzel yöresel şarkı ve türküleriyle davetliler gönüllerince eğlendiler. Zaman zaman davetlilerde sanatçılara eşlik ederek oynadılar.
Noel Baba’nın çocuklara hediye vermesi temsili olarak gerçekleştirildi. Yeni yıl dilekleriyle hediyelerini alan çocuklarım mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Bulgaristan Kırcaliler Derneği üyeleri hoş bir gece geçirdiklerini ifade ederek, Başkan Mümin Mestan’a ve eşi Bedriye Mestan’a teşekkür ettiler.

www.belcikaaydinhaber.com