Irak Türkleri Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında

~~31 Aralık Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Günü Antalya Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Kepez Belediyesi Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen muhteşem bir konserle kutlandı. Azerbaycan Milli Marşı ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Konser Azerbaycanlı ses sanatçılar ve Azerbaycanlı öğrenciler tarafından hazırlanan video gösterimi, şiir dinletisi ve çeşitli Kafkas dansı gösterileri gerçekleştirildi.

~~31 Aralık Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Günü Antalya Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği  tarafından Kepez Belediyesi Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen muhteşem bir konserle kutlandı. Azerbaycan Milli Marşı ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Konser Azerbaycanlı ses sanatçılar ve Azerbaycanlı öğrenciler tarafından hazırlanan video gösterimi, şiir dinletisi ve çeşitli Kafkas dansı  gösterileri gerçekleştirildi.

Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Çağdaş Türk Müziği Korosu şefi Arzu Dede  Kerkük Türkülerini icra etti, Kerküklü Melek Kazım ise Azerbaycan ve Karabağ ile ilgili şiirler okudu. Sanatçıların söyledikleri şarkılar ve dansçıların gösterileri davetlilerden büyük alkış aldı ve Antalyalılara tarihi bir gece yaşattı. Her zaman olduğu gibi Irak Türkleri bu anlamlı günde Azerbaycanlı kardeşlerinin yanındaydı.

31 Aralık 1991 tarihinde ise Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü bayram ve özel gün olarak ilan edildi. Her yıl 31 Aralık’ta Yılbaşıyla birlikte Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışma Günü de kutlanıyor. Bugün Azerbaycan Türklerinin birlik bilincine ilişkin özel bir gün. Günün asıl amacı dünyanın dört bir yanında yaşayan Azerbaycan Türkleri arasında ilişkileri canlı tutmak, aralarındaki birlik ve dayanışma duygusunu yaşatmaktır. Bu bayram, dünyanın 70`den fazla ülkesinde  yaşayan 50 milyon Azerbaycanlı arasında birlik ve dayanışma duygusunu oluşturmak ve daha da geliştirmek açısından önemli rol oynamaktadır.

Antalya Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Cengiz Gadimli " Bu anlamlı günde yanımızda olan Irak Türklerine çok teşekkür ediyoruz. Amacımız dünyanın neresinde olursa olsun Azerbaycan kültürüyle birlik ve beraberliği kardeşlik bağlarını en iyi şekilde geliştirmek ve geleceğe taşımak.”

Konser sonunda  Antalya Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Cengiz Gadimli ve Irak Türkmen Birliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Kürşat Çavuşoğlu karşılıklı plaket takdiminde bulundular.

Kürşat Çavuşoğlu, Irak Türkmen Gazeteciler Cemiyeti Dış İlişkiler Sorumlusu