Belçika İslam Federasyonu'nda bayrak değişimi

Kuruluşun başkanlık görevini 3 yıldır yürüten Ekrem Şeker, 2 Aralık 2018 tarihi itibariyle bayrağı Muhammed Ünal'a teslim etti.

Kuruluşun başkanlık görevini 3 yıldır yürüten Ekrem Şeker, 2 Aralık 2018 tarihi itibariyle bayrağı Muhammed Ünal'a teslim etti.

Ünal, bundan önce Belçika Islam Federasyonu'na bağlı Anderlecht şubesinde şube başkanlığı görevini yürütmekteydi ve aynı zamanda yine Federasyona bağlı olan insani yardım kuruluşu Hasene'den sorumluydu. Dört çocuk babası olan Ünal, iş adamıdır ve Hal'da ikamet etmektedir.

BİF nedir ? Belçika Islam Federasyonu (BİF) kapsamlı bir şekilde dinî, sosyal ve kültürel hizmetler veren İslami bir cemaattir. Bu bağlamda kuruluş, İslam’ın öğrenilmesi, öğretilmesi, yaşanması, gelecek nesillere aktarılması ve İslam dininin tanıtılması ile, bu dinin gereklerinin yerine getirilmesi amacıyla çeşitli hizmetler sunar. BİF, toplumsal, kültürel ve siyasal alanlarda mensuplarını temsil eder, Müslümanların tüm meseleleriyle ilgilenir, hayat şartlarının düzeltilmesi ve temel haklarının korunması için gereken çalışmaları yapar. BİF, tüm insanlığa karşı sorumluluğun idraki ile, mazlum ve mağdurların yanında yer alır ve her türlü zulme karşı çıkarak, insanlar arasında iyilik ve dayanışma gibi temel insani faziletlerin gelişmesini teşvik eder. İnsanların karşılaştığı ekonomik, siyasal ve sosyal problemlere karşı çözüm arayışlarının içinde yer alır. Kuruluşumuz ana teşkilat, kadınlar teşkilatı, gençlik teşkilatı ve kadınlar gençlik teşkilatı olmak üzere dört ana birimden oluşur. Her birim kendi hedef kitlesine uygun bir biçimde eğitim, irşad ve sosyal çalışmalar düzenler. Belçika çapında ülkenin farklı noktalarında 29 şubesi ve La Vertu ile İbn-i Sina enstitüleri olmak üzere 2 okulu bulunan BİF, 1986 yılında resmi olarak kurulmuştur.