"Yenileme Primleri için Saint-Josse Belediyesi'nin yaptığı yatırımlar meyvelerini vermeye başladı"

~~Çok ilgi görmesi nedeniyle, Saint-Josse Belediyesi evlerini yenilemek isteyen ev sahibi ve kiracılar bu yeni dönemde de destek olmaya devam edecek.

~~Çok ilgi görmesi nedeniyle, Saint-Josse Belediyesi evlerini yenilemek isteyen ev sahibi ve kiracılar bu yeni dönemde de destek olmaya devam edecek.

Bazıları küresel ısnmaya karşı hangi tip araba kullanmalı tartışması yaparken, Sosyalist Parti , özellikle Saint-Josse Belediyesi, bunun binaların yenilenmesinin öncelikli olması ile mümkün olacağına inanmaktadır.

Daha öncesinde bu primlerden yararlanma miktarı senede sadece 40.000 euro iken, bugün bu rakam Prim Gişesi sayesinde senelik 500.000 euroya ulaşmışır.

3 sene içerisinde Prim Gişesi sayesinde 1083 Bölge ve Belediye yardımı verilmiştir. Toplamda 1.682,500 euro yardım yapılmış, bunun 795’i – 655.000 eurosu belediye tarafından sağlanmıştır.

Bu primler sayesinde 257 bina yenilenmiştir.

Bu bilançodan da anlaşılacağı üzere bu primler reel bir ihtiyaca cevap vermektedir. Prim Gişesi hizmetinden yararlananların  % 87 sini düşük gelirli ya da yenileme çalışması yapmaya imkanı olmayan ev sahipleri oluşturmaktadır.

Yenileme primleri için normalde  ayrılan senelik 500.000 euroluk bütçe, Belediye Yönetimi tarafından 1000.000 euroya yükseltilecektir. Bunun duyurusu çeşitli bilgi ağları ve mektuplarla ile ev sahiplerine yapılacaktır.
Saint-Josse Belediye Başkanı Emir KIR « Bu başarı Saint-Josse’da evlerin yenilenmesini hızlandırmış ve büyük bir katkı sağlamıştır  « Prim Gişesi » hizmeti ve yardımların ciddi bir şekilde artırılması bu başarıyı mümkün kılmıştır.» dedi.

**************************************

Pendant que certains s'obstinent à considérer que la voiture est l'alpha et l'oméga de la lutte contre le réchauffement climatique, au PS, et en particulier à Saint-Josse, nous considérons que c'est plutôt la rénovation de l'habitat privé qui doit être notre priorité dans cette lutte.

 

Aujourd'hui, + 500 000€ par an sont accordés à la rénovation de logements privés à Saint-Josse  ✅✅✅ (40 000€ par an auparavant !)

 

En effet, en 3 ans, le guichet Primes a permis d'accorder pas moins de 1083 primes communales et régionales pour un montant total de 1.682.500€ dont 795 sont communales à hauteur de 655.000€.

Par ailleurs, 87% des personnes qui sont passées par là sont des propriétaires à faibles ou moyens revenus ce qui renforce encore la commune dans ses choix.

Ces primes ont permis de rénover 257 immeubles, logements ou devantures commerciales.

"Cette réussite donne un immense coup d'accélérateur à la rénovation du patrimoine privé tennoodois", se réjouit le bourgmestre Emir Kir (PS).

 "L’ouverture du service communal guichet Primes et l'augmentation considérable du taux de remboursement ont en effet rendu possible nombre de travaux qui n'auraient pas été entamés sans ces nouveaux avantages."