~~DUAYEN SANATÇI ERDOĞDU "BELÇİKALILARA ANADOLU TÜRKÜLERİNİ ÖĞRETİYOR"

Belçika Türk toplumunun duayen sanatçısı, "˜Beringen Music Clup' kurucu başkanı ve Anadolu'muzun fahri kültür elçisi İsmail Erdoğdu, Anadolumuza has olan saz ve türküleri Türklerle beraber, Belçikalılara öğretmekte.

Belçika Türk toplumunun duayen sanatçısı, ‘Beringen Music Clup’ kurucu başkanı ve Anadolu’muzun fahri kültür elçisi İsmail Erdoğdu, Anadolumuza has olan saz ve türküleri Türklerle beraber, Belçikalılara öğretmekte.

Türk Dernekler Birliği Heusden Zolder şubesinde yüzlerce Türk çocuğu, genci ve yetişkinine saz eğitimi verip türküler öğreten sanatçı Erdoğdu, Belçikalılardan oluşturduğu ‘Belçikalılar Türk Halk Korosu’na sazlar eşliğinde ‘Anadolu Türküleri’ öğretmekte.

Koroya mensup Belçikalılar Türkü söylemeyi sevdiklerini, büyük bir heyecanla Türkü öğrendiklerini ifade ederek, mini bir konser verdiler. Amaçlarının “Türk kültürünü daha yakından tanımak, öğrenmek ve diğer Belçikalılara da öğretmek için kurs aldıklarını” ifade ettiler.

Türkü Korosuna katılan Belçikalılar, Duayen sanatçı hakkında çok olumlu ifadeler ederek, kendilerine ‘Anadolu Türkülerini ve sazlarını tanıtan Erdoğdu’ya teşekkür ettiler.

Çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Sanatçı Erdoğdu: “ Hasselt-PCVO Moderne Talen & Music Club olarak bir koro kurduk.

Müzikte din, dil, ırk kavramları yoktur. Müzik evrenseldir ve tüm dünya insanları içindir. Müzik ruhun gıdasıdır derler. Müzik terapisiyle tedavi olanlar da vardır. Müziksiz yaşayan insan düşünemiyoruz. Farklı nedenlerden dolayı Türkiye’ye gönül bağlılığı olan, Türkçe dersleri takip eden, Belçikalı yetişkinlerle, İsmail Erdoğdu ve Semahat Resmi’nin organizasyonuyla “Belçikalılar Türk Halk Müziği Korosu’nu kurduk.

Anadolu’muza has türkü ve sazımızı hem Türk hem de Belçikalı dostlarımıza öğretmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Ben güzel Anadolu’muzun güzel kültürünü tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak içim mücadele veriyorum. Uzun yıllardan beri binlerce çocuk, genç ve yetişkine saz eğitimi verip, türküler öğrettim. Takdir edersiniz ki toplumlar kültürel değerleriyle vardırlar.

Biz de kendimize has kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak, Belçikalı dostlarımıza tanıtmak için onlardan oluşan bir koro kurduk. Bu koro çok güzel türküler öğrendi. İleriki zamanlarda bu koroyla Belçikalı dostlarımıza da konserler vereceğiz” dedi.

www.belcikaaydinhaber.com