İhlaszedeler Ankara'ya seslendi: Sesimizi duyup çare olsunlar

Kemal Özcan, "˜Faiz haramdır' dedi ve 18 bin dolarını İhlas Finans'a yatırdı. 16 yıl boyunca geri alamadı, vefat etti. Şimdi kızı hak arıyor .

~~Kemal Özcan, ‘Faiz haramdır’ dedi ve 18 bin dolarını İhlas Finans’a yatırdı. 16 yıl boyunca geri alamadı, vefat etti. Şimdi kızı hak arıyor .

~~İstanbul Kadıköy'de yaşayan Sultan Soyer, üç çocuk annesi bir ev hanımı. Soyer'in babası Kemal Özcan “Faiz haramdır” düşüncesiyle 18 bin dolar parasını İhlas Finans'a yatırmış. 16 yıl boyunca da parasını almak için mücadele etmiş. Baba Kemal Özcan, kızı Sultan'ın 15 yıl önce yaşadığı bir sağlık sorunu nedeniyle paraya sıkışmış. O yıllarda İhlas Finans'ın ‘Paranızı vereceğiz' açıklamasıyla umutlanmışlar.  Alacakları 18 bin dolar Sultan Soyer'in tedavi parasını karşılayacakmış fakat aradan seneler geçmesine rağmen paralarını alamayınca Sultan Soyer'in annesi ‘Sağlık beklemez' düşüncesiyle borçla kızını tedavi ettirmiş.

~~“BABAMIN PARASINI İSTİYORUM

Soyer, yaşadığı o süreci şu sözlerle özetledi: “O para benim tedavi paramdı. Eğer onların yalanına inanıp bekleseydik ben şu an tedavi olmadan bekliyor olurdum ve hayatta bir çok duygudan mahrum kalacaktım.”

~~İhlaszade Kemal Özcan'ın üç yıl önce vefat etmesinin ardından mahkemeye başvuran Sultan Soyer, veraset ilamı almış ve bugün babasının İhlas Finans'ta bulunan parasının ödenmesini istiyor. Soyer'e kulak verelim: “Daha önce benim tedavi paramdı borç harç hallettik ancak benim şu an 3 çocuğum var. Okul masrafları belli, ülkenin hali belli. Her şey çok pahalı. O parayla ben çocuklarımı okutacağım, eğitim masraflarını karşılayacağım. Dilenmiyoruz, babamın parasını istiyorum. Babam o parayı zorluklarla biriktirmişti. Hacca gitmiş bir insandı. Bu yüzden de faiz yememek için orada faiz yok diye güvenip yatırmıştı. Binlerce kişinin bu şekilde dini duygularını kullandılar. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve vekillere sesleniyorum. Binlerce insan perişan. Bir an önce sesimizi duyup çare olsunlar.”