Saint-Josse Belediyesi 6 yıllık spor çekleri bilançosunu açıkladı

~~Tüm "en"leri barındıran Saint-Josse Belediyesi, Belçika'nın en yoğun nüfusuna sahip olmasının yanında, en genç nüfus da bu bu belediyededir ( toplam nüfusun % 25'i 18 yaş altı gençlerden oluşmaktadır). Ayrıca Brüksel'in kişi başı gelir seviyesi en düşük belediyesidir. (2016 verilerine göre yıllık ortalama gelir 14,431 euro).

~~Tüm "en"leri barındıran Saint-Josse Belediyesi, Belçika’nın en yoğun nüfusuna sahip olmasının yanında, en genç nüfus da bu bu belediyededir ( toplam nüfusun % 25’i 18 yaş altı gençlerden oluşmaktadır). Ayrıca Brüksel’in kişi başı gelir seviyesi en düşük belediyesidir. (2016 verilerine göre yıllık ortalama gelir 14,431 euro).

2013 yılından beri, Saint-Josse Belediyesi 4 ila 18 yaşları arasındaki gençlerin spor yapabilmelerine imkan vermek için çabalamaktadır ve politikalar üretmektedir. Bu amaçla aile bütçesine katkı sağlamak için 6 yıldır ailelere spor çekleri vermektedir. Önce 100 euro olan çekler, 2015 den beri 250 eurodur.

Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır “Bu yardımın Saint-Josse’lu gençler ve aileler için çok önem arzetmektedir. Bu çekler, spor klüplerine gidemeyen gençlere imkan verirken, aile bütçelerine de önemli bir katkı sağlamaktadır” dedi.

Başlatılan bu insiyatifin başarısı seneden seneye, katlanarak artıyor. Saint-Josse Belediyesi 6 senede değeri 400 bin euroya ulaşan toplam 2200 adet spor çeki verdi. Spor çekleri için yazılanların sayısı 228 kişiden iki katına çıkarak senelik 550’ye ulaştı. Yazılanlar arasında kızlardaki sayı artışı 3 e katlayarak 128 e ulaşması dikkat çekti. Kızların daha çok yüzme, tekvando ve mültispor alanlarını tercih ettiği görülürken, Saint-Josse spor kulübünün dinamik bayanlar futbol takımı da bu ilgiden yavaş yavaş nasibini almaya başladı !

Saint-Josse sakinlerinin en çok tercih ettikleri spor dallarına gelince 2018-2019 sezonunda % 39,2’la futbol, onun ardından , % 25,75 dövüş sporları ( Tekvando, Karete, İngiliz boksu, Thaiboks, Kickboxing, Jui-Jitsu ve diğerleri..), üçüncü sırada % 13,22 ile yüzme, % 6,7 ile minifoot ve tenis, dans , rugbi spor dalları oldu.

Saint-Josse Belediyesi geçlere sporu sevdirmek için spor kulüpleri ile bütün okullarında spor günleri düzenlemektedir

Spordan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Özkonakçı “ Bu başarılı bilanço sonrası Belediye Yönetimimiz gitgide artan ailelerin isteklerine cevap verebilmek için 2019 yılında spor çekleri için ayrılan bütçeyi % 20 daha artırarak 100 bin eurodan 120 euroya çıkarma kararı almıştır “ dedi.