Altıncı devlet reformu Brüksel'de 150 milyona mal oldu

Altıncı devlet reformunu izleyen özel finansman yasası bölgesel finans için maliyetli ve sorunun daha da kötüleşmesi bekleniyor.

~~Altıncı devlet reformunu izleyen özel finansman yasası bölgesel finans için maliyetli ve sorunun daha da kötüleşmesi bekleniyor.
Altıncı devlet reformundan bu yana bölgeler, gelirlerinin büyük bölümünü bölgesel ek ücretlerden kişisel gelir vergisine (IPP) çıkarmaktadır. Daha az refah sahibi varlıkların yararına yönelik bir ulusal dayanışma mekanizması sistemi mevcuttur. 2025 yılına kadar, Brüksel Bölgesi, mali transferlerle birlikte ulusal ortalama seviyesine yükseltilecektir. Ancak o zaman federal dayanışma giderek azaltılacak. Bununla birlikte, Brüksel nüfusu, Brüksel vergi sistemine katkıda bulunmayan vatandaşların gelişi sayesinde büyümektedir: çünkü uluslararası memurlar gibi evdeki vergilerden muaf oldukları veya dezavantajlı insanlar oldukları için. . Endişelenmenin bir başka nedeni de vergi gelirlerinin özel finansman yasasında tahmin edilenden düşük olması.

Bölgesel Ekonomi Bakanı Didier Gosuin (Challenge) değer düşüklüğüne yol açtı: “Sadece Brüksel Bölgesi için en az 150 milyon zararımız var. Bölgelerin sırtındaki federal devleti temizliyoruz ".