TÖSED YÖNETİCİLİK KURSİYERLERİ SERTİFİKALARINI ALDILAR

~~Belçika Türk Toplumunun saygın ve çatı kurumlarından olan "˜TÖSED BUSİNNESSTURK Lobi ve bilgilendirme çalışmaları yanında genç İşadamlarını eğitmek amaçlı çalışmalarını da başarıyla sürdürmekteler.

~~Belçika Türk Toplumunun saygın ve çatı kurumlarından olan ‘TÖSED BUSİNNESSTURK Lobi ve bilgilendirme çalışmaları yanında genç İşadamlarını eğitmek amaçlı çalışmalarını da başarıyla sürdürmekteler.

Bu bağlamda TÖSED en son olarak, ‘Yöneticilik Eğitimi’ ile ilgili olarak 6 haftalık bir kurs dönemi gerçekleştirdi.

TÖSED Üyeleri Yalçın Şahankaya ve Devrim Yener Küçük’ün 6 haftalık verdikleri ‘Yöneticilik Eğitim Kursu’nu takip eden kursiyerler Yunus Karaoğlu, İsmail Kaya, Salih Beyoğlu, Vedat Akdeniz, Buket Kartal, Musa Tezcan, Ali Doğan, Mehmet Türköz ve Tunahan İnce  başarıyla kurslarını tamamlamanın heyecanını yaşadılar.

Kursiyerler ‘Başarı Sertifika’larını T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, TÖSED Başkanı Melih Kızavul, Eğitmenler Yalçın Şahankaya, Devrim Yener Küçük, işadamı Kazım Korkmazer’in elinden almanın heyecanını yaşadılar.

BAŞKAN KIZAVUL: “BU PROGRAMIMIZ ÇOK YARARLI OLMUŞTUR VE DEVAM EDECEKTİR”

Sertifika dağıtım töreninde konuşan TÖSED Başkanı Melih Kızavul: “Biz TÖSED olarak Belçika Türk Toplumuna yönelik faaliyetlerde bulunacağımızı zaten beyan etmiştik. Yalçın Şahankaya arkadaşımızla yaptığımız görüşmelerde gençlerimize yönelik ‘Yöneticilik Eğitim’ kursu verilmesinin çok yararlı olacağını düşünerek bu programı hazırladık. Geçen sene bir ilk pilot program yaptık çok başarılı olduk. Bu sene ikincisini yaptık, bunda da çok başarılı olduk. İnşallah bundan sonra bu tür programlarımız devam edecektir. Ben eğitmenlerimiz Yalçın Şahankaya, Devrim Yener Küçük başta olmak üzere katılımcı tüm kursiyer arkadaşlarımıza da teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

BAŞKONSOLOS KARAOĞLU: “BU TÜR ETKİNLİKLERİ DUYRULMASINDAKİ KATKILARIMIZ BİZ SEVİNDİRMEKTE”

T.C. Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu ise yaptığı selamlama konuşmasında şunlara değindi: “Göreve geldiğim günden beri TÖSED’in birbirinden ilginç ve birbirinden faydalı bir çok etkinliğine katılarak, izleme fırsatım oldu. Bu etkinliklerde birbirinden güzel insanlarla bir arada olmaktan çok mutlu oldum. Bu çalışmalar Konsolosluğumuz içinde gurur verici. Çeşitli kesimlerin bir arada olduğu ortamlarda bulunmak benim içinde çok keyifli. Ben de bu vesileyle kendi Networkümü genişletiyorum, hem de konsolosluk hizmetlerimizi anlatma fırsatı buluyorum.

Bazı arkadaşlarla sohbet ettik. Bu etkinliğin anonsunu bizim sanal sitemizdeki sayfalardan öğrendiklerini duymama da ayrıca çok sevindim. Demek ki sosyal medyanın da faydaları oluyor. Konsolosluğumuzun sanal sitesi izleniyor, yararlı oluyor ve bu çok hoşuma gitti.

Bu güzel etkinliğinizin devamını diliyor emeği geçen eğitmenler başta olmak üzere, tüm kursiyerlere de başarılar diliyorum.”

EĞİTMEN ŞAHANKAYA: “AMACIMIZ BİR TÖSED AKADEMİZİ OLUŞTURMAKTIR”

Yöneticilik Eğitmen Yalçın Şahankaya ise düşüncelerini şu şekilde aktardı: “Öncelikle bu programımıza katılan T.C. Brüksel Başkonsolosumuz Sayın Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu’na, TÖSED Başkanımız Sayın Melik Kızavul’a arkadaşım Devrim Yener Küçük’e ve kursumuzu sabırla takip ederek, bu gün başarı sertifikalarını alan tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyorum.

İki sene önce biz bir fikir kulübü organize etmiştik. Orada şirket ve kurumların sosyal sorumluluğu konusunda konuşmalarımız olmuştu. TÖSED olarak bizimde sosyal sorumluluklarımız var. Bizler neler yapabiliriz diye öz eleştirilerde bulunmuştuk. Geçen sene pilot bir çalışma yapmıştık, sağolsun Konsolosumuzda bizleri destekledi ve Konsolosluk sanal sayfasında çalışmalarımızı halkımıza duyurdu. Tabi çalışmalarımızın sosyal medya ortamında Konsolosluk sayfasından duyurulmasıyla, talepler gelmeye başladı.

Amacımız, bu çalışmalarla TÖSED AKADEMİ’yi kurmak ve bunu kurumsal hale getirmektir. Bu eğitim ve kurslarını daha da genişletecektir.

EĞİTMEN KÜÇÜK: “KURSİYERLERİMİZ BİR BAŞARI HİKAYESİ GERÇEKLEŞTİRMEKTELER”

Yönetici Eğitmeni Devrim Yener Küçük ise şunları aktardı: “TÖSED olarak, birçok aktivitemiz oldu. Ancak bu eğitim programımız çok önemli oldu. Başkonsolosluğumuzun da ifade ettiği gibi, TÖSED olarak sosyal sorumlulukta bulunduğumuz için ne mutlu bizlere.

Siz kardeşlerimizde edindiğim izlenimde şunu gördüm, Sizler birer başarı hikayesini gerçekleştirmektesiniz. Bundan kişisel olarak haz duyuyorum ve mutlu oluyorum. Sizler bundan sonraki katılımcı arkadaşlarımız için birer referans olacaksınız. Sizler birer hedef taşı olacaksınız. Ne mutlu sizlere, başarılarınızın devamını diliyor ve kutluyorum.”

KURSİYER KARTAL: “HOCALARIMIZ YÖNETİCİLİK İLE İLGİLİ BİZLERE MODERN BİR YÖN VERDİ”

Yöneticilik Eğitimi alan Kursiyer Buket Kartal, ise eğitimin çok heyecanlı ve başarılı geçmesinden duyduğu heyecanı şu cümlelerle ifade etti : “Değerli katılımcılar, ben de TÖSED’in Yöneticilik kursuna katıldım. Çünkü ben de eşim ile beraber, bir müzik okulu yönetiyoruz. Bizim de iyi bir yönetici olabilmemiz için bu kursa ihtiyacımız vardı.

Hocalarımız Yalçın ve Devrim beylerle birlikte konuşma programlarımızla beraber toplam 7 hafta kurs aldık. Hocalarımız bize çeşitli yöntemler öğrettiler. Çeşitli sektörlerde olmamıza rağmen fikirlerimizi düşüncelerimizi ve hedeflerimiz paylaştık. Yöneticiliğe dair kafamızdaki tüm sorulara hocalarımız kendi alanlarındaki deneyim ve fikirleri ile yardımcı oldular. Hocalarımız Kursumuza modern bir yön veriyordu.

İsmail Kaya arkadaşımız bir eserde ve programda geçen bir cümleden çok etkilendiğini ifade ederek o cümleyi aktarmamı istedi. O cümle “Değişen dünyada eskiden yaptığını, eskisi gibi yapmaya devam edenler kaybedecek” ben de bu sözden çok etkilendim. Bizler sadece aktif dinleyiciler olarak değil, aktif olarak sorular sorup, kendi tecrübelerimizi de aktarma fırsatı bulduk ve paylaştık. Biz bu kursu karşılıksız aldık. Ben hocalarımıza ve tüm kursiyer arkadaşlarıma teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.”

Kursiyerlerin sertifikalarının takdimi ve mini resepsiyonla program son buldu.

www.belcikaaydinhaber.com.