AZERBAYCAN BELÇİKA DOSTLUK CEMİYETİ MUHTEŞEM BİR NEVRUZ KUTLAMASI GERÇEKLEŞTİRDİ

~~Doğa’nın baharın gelişiyle yaşama uyanışının başlangıcı olan 21Mart Nevruz (Bahar Bayramı) tüm dünyada özellikle Türk dünyasında büyük bir coşku ve sevgiyle kutlanmakta.

Bu vesileyle Belçika’da yaşayan Türkler’de çeşitli etkinliklerle bu bayramı büyük bir heyecanla kutlamak için çeşitli etkinlikler düzenlemekte.

Belçika’da hizmet veren Azerbaycan-Belçika Dostluk Cemiyeti’de her yıl geleneksel hale getirdiği ‘Nevruz Bayram ‘ kutlamasını bu senede Ham şehrinde muhteşem bir kutlamayla gerçekleştirdi.

Nevruz Bayramının simgesi olan Semeniler, Çiçekler, renkli yumurtalar ve ‘Yeddi Levin’ denilen 7 kuru ve yaş meyveden oluşan tepsilerin süslediği masalarda sanki bahar çiçekleri açmıştı. Türk dünyasının bayrak ve simgelerini içeren görsellerle süslenen salon davetlilerin büyük beğenisini topladı.

Ham belediyesi Entegrasyon Kadınlar Platformu’nun da destek verdiği kutlamada Azerbaycan Belçika Dostluk Cemiyeti Başkanı Ayhan Demirci eşi Meryem Demirci ve yönetim kurulu üyeleri davetlilerini sıcak bir şekilde karşılayarak, gece boyu davetlileriyle yakından ilgilendiler.

Muhteşem kutlamaya Azerbaycan Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği Birinci Katibi Zaur Ahmadov, Özbekistan Cumhuriyeti Brüksel Konsolosu Bakhodir Ubaydullaev, Ham Belediye Başkan yardımcısı ve Encümen Marc Heselman, Encümen Stefanie Engelen, Gent Meclis Üyesi Mehmet Sadık Karanfil, Beringen Müzik Kulüp Başkanı İsmail Erdoğdu, Belçika Aydın Vakfı Başkanı Zerrin Aydın, İyi Toplum Gönüllüleri Genel Sekreter Hüsnü Hakan Erzurumlu, Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Çelik,

Basın-Yayın, Medya ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Yadigar İzzet Sağlam,  Gent Türk Ocağı Eski Başkanlarından Recep Tuncer Sarı, Muammer Acıkel, CHP Belçika Birliği Gent Temsilcisi Bilal Özcan, Türk dünyası sivil toplum kuruluş temsilcileri ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Ham Belediyesi Entegrasyon Servis Müdiresi Yasemin Soysal, başarılı sunumuyla start alan toplantıda sırasıyla, ABDC Başkanı Ayhan Demirci, Azerbaycan Büyükelçilik Temsilcisi Zaur Ahmadov,  Ham Belediyesi Encümenleri Stefanie Engelen, Marc Heselman birer selamlama konuşması yaparak, günün anlamı ile ilgili duygularını davetlilerle paylaştılar. Protokol başta olmak üzere davetlilerin yumurta tokuşturmaları heyecanla izlendi.

Konuşmacılar ‘Bahar bayramının bir doğa bayramı olduğu dolayısıyla tüm insanlığın sevgi, coşku ve dayanışma yaşadığı güzel bir bayramdır. Doğayla birlikte tüm insanların kalbinin ısındığı ve coşku yaşadığı bu güzel bayramı tebrik ettiklerini ifade ettiler.

Özbekistan Cumhuriyeti dans grubunun birbirinden güzel gösterileri ve Beringen Müzik Kulübü saz ekibinin duayen sanatçı İsmail Erdoğdu’nun öncülüğündeki Anadolu türküleriyle davetliler gönüllerince eğlenip oynadılar.

Davetlilere ve sahne alan sanatçılara çeşitli ödüller ve güller takdim edildi. Azerbaycan ve Türk mutfağından hazırlanan  yiyeceklerin takdimiyle kutlama son buldu.

www.belcikaaydinhaber.com