Yüksel Camilerin Güvenliğini Meclise Taşıdı

Belçika Federal Milletvekili ve 26 Mayıs'ta yapılacak genel seçimlerde Open Vld'nin adayı Veli Yüksel, Federal Parlemento İçişleri komisyonunun son oturumunda Belçika Müslüm toplumunun güvenlik kaygılarına dikkat çekti.

Belçika Federal Milletvekili ve 26 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlerde Open Vld’nin adayı Veli Yüksel, Federal Parlemento İçişleri komisyonunun son oturumunda Belçika Müslüm toplumunun güvenlik kaygılarına dikkat çekti.

Üç hafta önce Yeni Zelanda’da gerçekleşen ve 49 kişinin ölümü ile sonuçlanan hain terör saldırısından sonra Belçika’da yaşayan müslümanların tedirgin olduklarını dile getirerek, “Camilere ve müslümanlara  yapılan bu saldırıyı kınıyorum. Terörün her türlüsünü kınanmalıdır. Terör, terördür, her nereden gelir ise gelsin kınamalıyız. Bu saldırılardan sonra ülkemizdeki yaşayan müslümanların güvenlik kaygısı yaşadıklarını biliyorum.” dedi.

19 milletvekilinden oluşan güvenlik ve iç işleri komisyonunda müslümanların hedef haline getirilmemesi gerektiğine dikkat çeken Belçika Federal Milletvekili ve İçişleri Komisyonu üyesi Veli Yüksel “Şu bir gerçektir ki; ülkede ırkçı, yabancı düşmanı, İslam karşıtı söylemler ve şiddet artık daha fazla gözardı edilemez. Her devlet ve hükümet vatandaşlarının güvenliğinden sorumludur. Buna camilere giden vatandaşlar da dahildir. Bu konu çok hassas ve ciddi bir konu. Hükümetin ve güvenlik birimlerinin her türlü tehdit ve olası provokasyonları dikkate almalarını bekliyoruz.

Sosyal medya paylaşımlarının üzerine gidilmeli

Sosyal medyada müslümanlara yönelik saldırıların ve karalamaların arttığına da dikkat çeken Yüksel ”Yeni Zelanda’daki saldırılardan sonra sosyal medyada müslümanlar hedef haline getiriliyorlar. Bu tür paylaşımlara yaptırım uygulanması gerekmektedir. İslam karşıtlığı ve düşmanlığının prim yaptığı bir dönemde devletin bütün kurumlarının daha hassas davranmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu. Yüksel konuyu yakından takip edeceğini hatırlatarak sözlerini tamamladı.