MOLENBEEK'TE BAYRAM HAVASI YAŞANDI

Belçika'nın başkenti Brüksel'in 19 Belediyesinden biri olan ve çok sayıda Türk kökenli vatandaşın yaşadığı Molenbeek'te bulunan Diyanet Vakfına bağlı Molenbeek Mevlana Camii tarafından cami yararına kermes düzenlendi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’in 19 Belediyesinden biri olan ve çok sayıda Türk kökenli vatandaşın yaşadığı Molenbeek’te bulunan Diyanet Vakfına bağlı Molenbeek Mevlana Camii tarafından cami yararına kermes düzenlendi.

5-6-7 Nisan tarihlerinde 3 gün boyunca süren kermeste havanın da güzel olmasıyla birlikte bayram havası yaşandı. Kermese Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, Federal Milletvekili ve Molenbeek Belediye eski Başkanı Françoise Schepmans ile Brüksel Milletvekili Adayı ve siyaset bilimci Mustafa Ulusoy da katıldı.

3 gün boyunca yöresel el yapımı lezzetler yanında çocuklara yönelik eğlencelerin hazırlandığı kermese vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Mevlana Camii dernek başkanı Celal Kosova ve yönetimi ile camii Kadın Kollarının büyük emekleriyle gerçekleşen kermeste gönüllü vatandaşlar cami yararına gelir elde edilmesi için canla başla çalıştılar.

Yakın bir gelecekte büyük bir yenileme çalışmasına girişeceklerini ve camiyi daha modern bir hale getireceklerini belirten başkan Celal Kosova, tüm vatandaşları bu güzel esere destek vermeye davet etti.