CHP BELÇİKA BİRLİĞİ YEREL SEÇİMİ DÜZENLEDİĞİ KONFERANS"ºTA DEĞERLENDİRDİ

CHP Belçika Birliği Başkanlığı ülkemizde yapılan "˜31 Mart Yerel Seçimleri ve Sonrası' başlıklı bir değerlendirme konferansı düzenledi.

CHP Belçika Birliği Başkanlığı ülkemizde yapılan ‘31 Mart Yerel Seçimleri ve Sonrası’ başlıklı bir  değerlendirme konferansı düzenledi.

Konferansa CHP Belçika Birliği Eski Başkanı Hasan Eryürük başta olmak üzere, kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Chaussee de Haecht’de bulunan Pi-Anno salonunda gerçekleştirilen konferansta moderatörlüğünü Komedi -Tiyatro Yazarı ve CHP Belçika Birliği ilk kurucularından Erdinç Utku yaptı.

CHP Belçika Birliği Başkanı Derya Bulduk ‘hoşgeldiniz konuşması’ yaparak, konferansçı ve katılımcılara "teşekkür" etti.

Başkan Bulduk, ‘Ülkemizde yapılan ’31 Mart Yerel Seçimleri’nde CHP’nin özellikle büyükşehirlerdeki başarısı bizleri son derece memnun etti. Seçimin elbette en büyük kazananı Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun isabetli adaylarla seçime girerek seçimi kazanan partimiz oldu. İstanbul’da sandıktan Başkanımız Ekrem İmamoğlu çıkmasına rağmen ayak oyunlarıyla masada ‘Milli İrade’nin oylarının hiçe sayılma olayını asla kabul etmiyoruz. Derhal İmamoğlu’nun mazbatası verilmelidir, Milli İrade’nin kararına saygı duyulmalıdır” dedi.

Ardından, Konuşmacılardan 24. Dönem CHP Milletvekili ve DİSK Eski Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve CHP Almanya Örgütleme Sorumlusu Cemal Bulut konuşma yaptılar.

Konuşmacı Süleyman Çelebi, CHP’nin özellikle 3 büyük şehirdeki ve diğer illerdeki başarısının altını çizerek, “YSK’nun baskı altında günlerdir sayımı bitiremediğinin bir algı olduğunu ve hatalarını kapatmak için zamana oynanan bir oyun olduğunu” belirterek, "derhal İstanbul Büyükşehir başkanı seçilen Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’na mazbatası verilmelidir.

Çelebi, "Her seçimi kazandığında sorun etmeyen AKP’nin Milli İrade’nin verdiği karara bu kez itiraz etmesi anlaşılır gibi değil. Kendilerine kazanınca ‘Milli İrade kararını verdi’ diyenler, Şimdi özellikle İstanbul’da sandığa iradesini yansıtan Milli İrade’nın oylarının ‘kabul etmeyerek, İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını verdirmeyerek İstanbul’da seçimi iptal etme yolunu denemekteler. Şok’a giren iktidar ve yandaşı MHP ‘Milli İrade’nin verdiği mesajı almak istemeyerek işi zora sokmaya çalışmaktalar.

Ülkenin bir çok sorunu varken ve kazanılmış bir seçime bu kadar direnç göstermeleri Türkiye Demokrasi’sine ülkede ve dışarıda gölge düşüremekteler. Bu kabul edilemez” dedi.

CHP Almanya Örgütleme Sorumlusu Cemal Bulut, "AKP aslında verilen mesajı almış, ancak tabanına moral verebilmek için sandıktaki kazanımı masada sulandırarak, ‘Halkın İradesiy’le adeta alay etmekte. Bu kabul edilemez kendileri kazandığında meşru, muhalifler kazandığında gayrı meşru gibi bakış açısı, hatalarını kamufle etmeniz aciz davranışlarıdır. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu kazanmıştır. Halen YSK’nun sitesinde de Başkan olarak anılmakta. Artık Mazbatası verilmelidir” dedi.

www.belcikaaydinhaber.com